To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wat is een router?

Een router is een apparaat dat de wifi-verbinding verzorgt en meestal is verbonden met een modem. Een router verstuurt informatie afkomstig van internet naar persoonlijke apparaten, zoals computers, telefoons en tablets. Deze apparaten met een internetverbinding in je huis vormen een Local Area Network (LAN). Informatie van internet komt binnen via een modem en de router verspreidt deze informatie over je persoonlijke apparaten.

Opmerking: Als je Google Wifi wilt gebruiken, moet je een van je Google Wifi-punten instellen als router (primair Wifi-punt). Sluit je router of primaire Wifi-punt via een ethernetkabel aan op een modem. Houd er rekening mee dat in sommige appartementsgebouwen en studentenflats geen modems nodig zijn voor breedbandverbindingen. Als dit het geval is, kun je de router rechtstreeks aansluiten op de ethernetpoort in de wand.

Gerelateerde artikelen

Meer informatie over hoe je je Google Wifi-punt op met een modem aansluit
Meer informatie over hoe je je wifi-apparaten opnieuw opstart
Meer informatie over Double NAT (wanneer twee routers netwerkadresomzetting uitvoeren)