To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Använda ett skärmläsningsprogram med Google Home-appen

Google Home-appen är kompatibel med tillgänglighetsalternativ som TalkBack för Android och VoiceOver för iOS-enheter. Båda är skärmläsningstjänster som läser upp vad du trycker på, väljer och aktiverar. Du kan utforska pekskärmen och använda rörelser för att navigera på enheten utan visuell indata.

Läs mer om Androids tillgänglighetsfunktioner.

Aktivera TalkBack för Android

TalkBack är ett skärmläsningsprogram från Google som finns på din Android-enhet. Om du inte har TalkBack installerat på enheten kan du ladda ned TalkBack från Google Play.

1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Installerade tjänster följt av aktivera TalkBack.
  3. Tryck på OK i bekräftelserutan.

När du har aktiverat TalkBack får du talad feedback direkt. När du navigerar på enheten beskriver TalkBack dina åtgärder och informerar dig om aviseringar.

Läs mer om hur du navigerar på enheten med TalkBack-rörelser.

Exempel på anvisningar för TalkBack

Så här ändrar du namnet på wifi-nätverket i Google Home-appen:

1. När TalkBack är aktiverat väljer du Google Home-appen och trycker snabbt två gånger för att öppna den.
  2. Svep åt höger om du vill få alla objekt på skärmen upplästa.
  3. Välj wifi-nätverket  och öppna det alternativet genom att trycka snabbt två gånger.
  4. Välj Inställningar och öppna det alternativet genom att trycka snabbt två gånger.
  5. Välj nätverksnamnet och tryck snabbt två gånger för att öppna tangentbordet.
  6. Ange ett nytt nätverksnamn.
  7. När du har ändrat nätverksnamnet väljer du Spara och trycker snabbt två gånger.

Läs mer om hur du använder TalkBack.

Aktivera VoiceOver för iOS

VoiceOver är ett skärmläsningsprogram som finns på din iOS-enhet. Så här aktiverar du det:

1. Öppna inställningarna på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av VoiceOver.
  3. Aktivera VoiceOver.

Om du trycker på ett objekt med VoiceOver markeras det och du får uppläst vad det är. Om du vill välja ett objekt trycker du på det en gång för att markera det. Sedan trycker du snabbt två gånger. Svep uppåt eller nedåt med två fingrar om du vill höra alla objekt på skärmen.

Exempel på anvisningar för VoiceOver

Så här ändrar du namnet på wifi-nätverket i Google Home-appen:

1. Öppna Google Home-appen genom att trycka snabbt två gånger på den.
  2. VoiceOver läser automatiskt upp det första objektet på skärmen för dig, vilket är navigeringsknappen. Svep åt höger tills du når wifi-nätverket . Tryck snabbt två gånger för att öppna.
  3.  Välj Inställningar och öppna det alternativet genom att trycka snabbt två gånger.
  4. Välj nätverksnamnet och tryck snabbt två gånger för att öppna tangentbordet.
  5. Ange ett nytt nätverksnamn.
  6. När du har ändrat nätverksnamnet väljer du Spara och trycker snabbt två gånger.

Läs mer om hur du använder VoiceOver.