Google Wifi og personvern

Vi er oppmerksomme på at du betror oss med informasjonen din når du bruker produktene våre. Vi er forpliktet til å holde dataene dine private og trygge.

Googles personvernregler gjelder for alle Google-tjenester, deriblant Google Wifi-appen og Wifi-punktene. Denne artikkelen inneholder mer informasjon om personvernvalgene som gjelder spesifikt for Wifi-punkt og Google Wifi-appen.

Sist endret: 6. desember 2016 (se arkiverte versjoner)

Informasjon som samles inn av Wifi-punkt og Google Wifi-appen

Informasjonen som samles inn av Wifi-punktene og Google Wifi-appen, hjelper oss med å levere den best mulige Wi-Fi-opplevelsen. Vi vil påpeke at Google Wifi-appen og Wifi-punktene ikke sporer nettstedene du besøker, og samler heller ikke inn innholdet i trafikk på nettverket ditt. Imidlertid samler Wifi-punktene dine inn bestemte data, for eksempel Wi-Fi-kanal, signalstyrke og enhetstyper, som er relevante for å optimalisere Wi-Fi-ytelsen. Googles retningslinjer og vilkår for bruk gjelder som vanlig for alle Google-tjenester du bruker (for eksempel Gmail og Google Søk), enten du bruker dem på et Google Wifi-nettverk eller ikke.

Med enkle kontroller i Google Wifi-appens «Personvern»-innstillinger kan du administrere tre typer med innsamlede data – skytjenester, statistikk for Wifi-punkt og appstatistikk. Nedenfor finner du eksempler på datatyper som styres av disse kontrollene.

Merk at noen funksjoner kanskje ikke fungerer med bestemte personverninnstillinger slått av, og noe informasjon (for eksempel tilknytningen mellom Google-kontoen og Google Wifi-nettverket) lagres av Google selv om alle personverninnstillinger er slått av.

Skytjenester
  • Kringkast informasjon fra de tilkoblede enhetene dine. Hvis for eksempel telefonen oppgir at den er «Johns iPhone», oppdager Google Wifi dette og viser «Johns iPhone» i listen din over tilkoblede enheter i Google Wifi-appen.
  • Utledet informasjon om de tilkoblede enhetene dine. Google Wifi ser på hvordan enheter etablerer en tilkobling til nettverket ditt. Med dette kan Google Wifi-nettverket ditt fastslå når bestemte typer enheter kobler til det. Hvis for eksempel telefonen din ikke kringkaster noe navn, men Google Wifi kan fastslå at den ble produsert av «Motorola», viser Google Wifi-appen «Motorola» i listen over tilkoblede enheter. Eksempler på utledete signaler er produsentens OUI-nummer, rekkefølge på DHCP-alternativer og rekkefølge på Wi-Fi-alternativer i sonde- og tilknytningsforespørsler.

Merk: Selv om Google Wifi er avhengig av MAC-adresseinformasjon for å hjelpe til med denne avgjørelsen, lagrer ikke Wifi-punktet ditt MAC-adresser i nettskyen. I stedet lagres MAC-adresser lokalt på Wifi-punktene og hentes bare av Google Wifi-appen etter behov.

• Nettverksstatus. Dette indikerer om en enhet er koblet til nettverket ditt for øyeblikket – samt enhetens tildelte IP-adresse og signalstyrke.
  • Databruk. Nåværende overføringshastigheter og historisk dataforbruk. Dette gjør det mulig for deg å se hvilke enheter som bruker nettverksressurser.
  • Nettverksinnstillinger. Disse er kryptert og lagres sikkert i nettskyen. Unntaket er Wifi-passordet ditt, som bare lagres i Wifi-punktet. Ved å lagre disse innstillingene i nettskyen har du tilgang til dem fra hvor som helst, uansett om Google WiFi-nettverket ditt er på nettet eller ikke.
  • Automatisk valg av kanal. Google Wifi samler inn informasjon om trådløse signaler i nærområdet. Wifi-punktene dine skanner etter andre rutere i området og samler inn informasjon om signalstyrke, Wi-Fi-kanalbruk og listen over støttede 802.11-standarder. Wifi-punktet og Google Wifi-appen samler ikke inn innholdet i noe kommunikasjon.

Disse dataene hjelper Google Wifi med å forbedre Wi-Fi-ytelsen for punktets brukere og også naboene ved å redusere signalforstyrrelser (forårsaket av stor pågang på enkeltkanaler). Disse dataene gjør det mulig for Google Wifi å fastslå om det finnes noen bedre kanaler å bruke og automatisk bytte til de kanalene.

Merk: I samsvar med Googles alternativ for å velge bort et tilgangspunkts tilgjengelighet for posisjonstjenester, blir data fra nettverk med navn som ender på «_nomap», ikke samlet inn.

Statistikk for Wifi-punkt
  • Anonyme bruksdata. Dette hjelper oss med å forbedre alle Google Wifi-produkter. Eksempler på datatypene vi samler inn, omfatter aggregerte antall for bruk av WAN-type (DHCP, statisk IP, PPPoE) og gjennomsnittlig nedlastingstid for oppdateringsinnhold.
  • Programstopprapporter. Disse informerer oss når Google Wifi-programvaren slutter å fungere ordentlig, slik at vi kan forhindre det fra å skje i fremtiden. Rapportene kan inneholde informasjon om ting som stabelspor, kræsjtyper og hvilken programvareversjon du kjører.
  • Informasjon om Wifi-punktets ytelse. Dette omfatter hvor lang tid det tar å starte opp, CPU-bruk og minnebruk.
Appstatistikk
  • Anonym bruk av Google Wifi-appen. For eksempel hvor ofte hver funksjon brukes eller hver skjerm er sett. Dette hjelper oss med å forbedre Google Wifi-appopplevelsen. Finn ut mer om datavern for Google Analytics.
  • Programstopprapporter for Google Wifi-appen. Dette inkluderer informasjon som hvor ofte appen din kræsjer, og hva som forårsaket kræsjet. Dette lagres også i Google Analytics og hjelper oss med å forbedre Google Wifi-appopplevelsen.

Vil du velge bort noen av disse kategoriene?

Du deler følgende informasjon med Google når du sender inn tilbakemelding eller en diagnostikkrapport:

• Logger for Wifi-punkt. Disse omfatter meldinger fra prosesser på operativsystem- og kjernenivå. Loggene filtreres før de sendes til Google, for å fjerne eller redigere personopplysninger, for eksempel MAC-adresser, e-postadresser, nettadresser og unike identifikatorer.
  • Merk: Når du bruker Send tilbakemelding-alternativet (kontra Send diagnostikkrapport), inkluderes også loggene for Google Wifi-appen.

Hva slags signaler bruker Wifi-punktet ditt?

• OUI (utledet)
  • DHCP (kringkastet)
  • mDNS (kringkastet)
  • DHCP + Wi-Fi-alternativer (utledete)
  • Navn skrevet inn av brukere

Slik kan skytjenester hjelpe deg

Mesteparten av dataene som Google Wifi samler inn, brukes for skytjenester – en gruppe med funksjoner som hjelper Google Wifi med å holde nettverket ditt optimalt. For å gi en smart trådløs-opplevelse samles data inn fra Wifi-punktet ditt og Google Wifi-appen. Dette gjør det mulig for oss å gi deg informasjon i sanntid om nettverket ditt samt nettskyavhengige funksjoner som følgende:

• Nettverkskontroller: Test nedlasting- og opplastingshastighetene til Internett-tilkoblingen for statistikk-formål, og kontrollér at alt fungerer ordentlig.
  • Statistikkort: Se oppdateringer om nettverksytelsen. Slike kort dukker opp når nettverket er uten nett eller ikke har topp ytelse, med forslag til hvordan du kan løse problemet.
  • Liste over tilkoblede enheter: Se hvor mange enheter som er koblet til nettverket ditt, hvilke enheter det er snakk om, og hvor mye data hver enhet bruker (både i sanntid og historisk).
  • Automatisk valg av kanal: Google Wifi samler inn informasjon om radiosignaler i nærområdet og bruker den informasjonen til å fastslå hvilke trådløskanaler som gir optimal ytelse. Når områder med trådløssignaler i luften får mer og mer pågang (med flere naboer som aktivt bruker trådløse nettverk), blir det stadig viktigere å velge den beste kanalen.
  • Bevegelseskontroll: Med denne funksjonen kan du slå på Prioritert enhet med ett enkelt vink med hånden over OnHub-enheten din fra ASUS. Når bevegelseskontroll er slått på, prioriteres den forhåndsvalgte enheten automatisk med forhåndsinnstilt varighet.
  • Wi-Fi for gjester: Opprett et spesielt nettverk bare for gjestene dine. Gjester kan da gå på nettet og finne strømmeenheter du eventuelt har gjort tilgjengelig fra det primære Wi-Fi-nettverket.
  • Skreddersydd Wi-Fi via enhetsklassifisering: Ved å forstå enhetene dine i detalj blir det enklere for oss å optimalisere Google Wifi-appen, slik at den fungerer på best mulig måte. Med Wi-Fi gjelder ikke filosofien «én innstilling passer til alle», så for å skreddersy Wi-Fi-en din er det viktig at vi forstår egenskapene og nyansene til enhetene som kobler til Google Wifi-nettverket ditt.

Data deles i henhold til Googles personvernregler. Vi kan for eksempel dele anonymiserte data (for eksempel programstopprapporter for diagnostikkformål, aggregerte beregninger) for å forbedre Wifi-punktet og Google Wifi-appen. Vi deler ikke personopplysningene dine fra Wifi-punktet eller Google Wifi-appen for annonseringsformål uten ditt samtykke.

Endre personverninnstillingene dine

1. Åpne Google Wifi-appen.

2. Trykk på -fanen og så Nettverksinnstillinger.

3. Trykk på Personvern.

4. Slå de ønskede alternativene PÅ eller AV, og trykk på Lagre.

Oppbevaring av data

Hvis du er eieren av Wi-Fi-nettverket og tilbakestiller Wifi-punktet til fabrikkstandard, skjer følgende:

• Innstillingene og dataene fjernes fra Wifi-punktet. Hvis tilbakestilling gjøres via appen, fjernes også Wifi-punktet fra Google-kontoen.
  • Alle data som er samlet inn for å levere Nettsky-tjenestene til deg, er ikke lenger knyttet til kontoen din.
  • Alle data for Wifi-punkt og Google Wifi-appen relatert til Google-kontoen din blir slettet, i henhold til Googles personvernregler.

Hvis du er eieren av Wi-Fi-nettverket og sletter Google-kontoen din, skjer følgende:

• Wifi-punktet blir tilbakestilt til fabrikkinnstillingene. Hvis Wifi-punktet ikke er på nettet for øyeblikket, tilbakestilles det neste gang det kobles på nettet.
  • Alle data for Wifi-punktet og Google Wifi-appen relatert til Google-kontoen din blir slettet, i henhold til Googles Personvernregler.

DNS-innstillinger

Google Wifi sporer ikke nettstedene du går til, men DNS-leverandøren kan knytte nettrafikken din til den offentlige IP-adressen din. Google Wifi angir Google Public DNS som standard DNS-leverandør. (Dette kan endres i Avanserte nettverksinnstillinger i Google Wifi-appen.) Google knytter ikke Google Public DNS-informasjon til Google-kontoen din. Finn ut mer om Google Public DNS.

Oppdateringer og endringer

Vi jobber hele tiden med nye funksjoner og kontroller for at du skal få mer ut av Google Wifi. Det er mulig at vi må endre måten Google Wifi samler inn, lagrer og bruker data på, for å kunne implementere disse nye funksjonene.

For disse funksjonstypene har vi til hensikt å forklare hvordan de samler inn, lagrer eller bruker data på en måte som er forskjellig fra det vi beskriver her.

Hvis endringer gjøres for denne artikkelen (noe som sannsynligvis ikke kommer til å hende ofte), blir en versjonslogg tilgjengelig på denne siden, slik at du vet hva som er endret, og hvorfor.

Se arkiv