Google Nest Wifi og personvern

Vi er forstår at du betror oss med informasjonen din når du bruker produktene våre. Vi har forpliktet oss til å holde dataene dine private og trygge.

Hvis du bruker Google Nest-tilkoblede hjemmeenheter og tjenester, håndterer Google disse dataene som beskrevet i Googles personvernregler, og som forklart i nærmere detalj i Vanlige spørsmål om personvern med Google Nest. Du bør også lese gjennom Googles garantier om personvern i hjemmet.

Denne artikkelen inneholder informasjon om personvernvalgene dine som er spesifikke for Google Wifi- og Nest Wifi-enheter og -tjenester.

Sist endret: 15. oktober 2019 (Se arkiverte versjoner)

Informasjon som samles inn

Informasjonen som Google Wifi-enheten, Nest Wifi-enheten, Google Wifi-appen og Wifi-funksjoner i Google Home-appen samler inn, hjelper oss med å gjøre Wi-Fi-opplevelsen så god som mulig. Vi syns det er viktig å påpeke at Google Wifi-appen, Wifi-funksjoner i Google Home-appen samt Google Wifi- og Nest Wifi-enheter verken sporer nettstedene du besøker, eller samler inn informasjon om noe trafikk på nettverket ditt. Imidlertid samler Google Wifi- og Nest Wifi-enheter inn bestemte data, for eksempel Wi-Fi-kanal, signalstyrke og enhetstyper, som er relevante for å optimalisere Wi-Fi-ytelsen. Googles retningslinjer og vilkår for bruk gjelder som normalt for alle Google-tjenester du bruker (for eksempel Gmail og Google Søk), enten du bruker dem på et Google Wifi- eller Nest Wifi-nettverk eller ikke.

Med enkle kontroller i Google Wifi-appens «Personvern»-innstillinger kan du administrere tre typer med innsamlede data: skytjenester, statistikk for Wifi-punkt og appstatistikk. Nedenfor finner du eksempler på datatyper som styres av disse kontrollene. Merk: Disse kontrollene er tilgjengelige fra Google Wifi-appen bare hvis du har en frittstående Google Wifi-enhet som ikke er blitt tilbakestilt til fabrikkinnstillingene eller koblet sammen med en Nest Wifi-enhet.

Hvis du velger å migrere Google Wifi-enheten din til Google Home-appen, eller hvis du har en Nest Wifi-enhet, kan du administrere to typer data som samles inn i Google Home-appen – statistikk for skytjenester og Wifi-punkt. Eksempler på dataene som administreres av disse kontrollene, er gitt nedenfor.

Merk at noen funksjoner kanskje ikke fungerer hvis bestemte personverninnstillinger er slått av, og noe informasjon (for eksempel tilknytningen mellom Google-kontoen og Google Wifi-nettverket eller Nest Wifi-nettverket) lagres av Google selv om alle personverninnstillinger er slått av.

Skytjenester
  • Kringkast informasjon fra de tilkoblede enhetene dine. Hvis for eksempel telefonen oppgir at den er «Johns iPhone», oppdager Google Wifi og Nest Wifi dette og viser «Johns iPhone» i listen din over tilkoblede enheter i den relevante Google Wifi-appen eller Google Home-appen.
  • Utledet informasjon om de tilkoblede enhetene dine. Google Wifi og Nest Wifi ser på hvordan enheter oppretter en tilkobling til nettverket ditt. Med dette kan Google Wifi- eller Nest Wifi-nettverket ditt fastslå når bestemte typer enheter kobler til det. Hvis for eksempel telefonen din ikke kringkaster noe navn, men Google Wifi og Nest Wifi kan fastslå at den ble produsert av «Motorola», viser den relevante Google Wifi- eller Google Home-appen «Motorola» i listen over tilkoblede enheter. Eksempler på utledede signaler inkluderer produsentens OUI-nummer, rekkefølge på DHCP-alternativer og rekkefølge på Wi-Fi-alternativer i sonde- og tilknytningsforespørsler.

Merk: Selv om Google Wifi og Nest Wifi er avhengige av MAC-adresseinformasjon for å hjelpe til med denne avgjørelsen, lagrer ikke Google Wifi- og Nest Wifi-enheten MAC-adresser i nettskyen. I stedet lagres MAC-adresser lokalt på Google Wifi- og Nest Wifi-enheten og hentes bare av Google Wifi- og Google Home-appen etter behov.

• Nettverksstatus. Dette indikerer om en enhet er koblet til nettverket ditt – samt enhetens tildelte IP-adresse og signalstyrke.
  • Databruk. Historisk dataforbruk. Dette gjør det mulig for deg å se hvilke enheter som bruker nettverksressurser.
  • Nettverksinnstillinger. Disse er kryptert og lagres sikkert i nettskyen. Unntaket er Wifi-passordet ditt, som bare lagres i Google Wifi- og Nest Wifi-enheten. Ved å lagre disse innstillingene i nettskyen har du tilgang til dem overalt, uansett om Google Wifi- eller Nest Wifi-nettverket ditt er på nettet eller ikke.
  • Automatisk valg av kanal. Google Wifi og Nest Wifi samler inn informasjon om trådløse signaler i nærområdet. Google Wifi- og Nest Wifi-enhetene dine søker etter andre rutere i området og samler inn signalstyrke, bruk av Wi-Fi-kanaler og hvilke 802.11-standarder som støttes. Google Wifi- og Nest Wifi-enhetene samler ikke inn innholdet i noen kommunikasjon.
    Disse dataene hjelper Google Wifi og Nest Wifi med å forbedre Wi-Fi-ytelsen for brukerne og også naboene ved å redusere signalforstyrrelser (forårsaket av stor pågang på enkeltkanaler). Disse dataene gjør det mulig for Google Wifi og Nest Wifi å fastslå om det finnes noen bedre kanaler å bruke, og automatisk bytte til de kanalene.

Merk: I samsvar med Googles alternativ for å velge bort et tilgangspunkts tilgjengelighet for posisjonstjenester blir ikke data fra nettverk med navn som ender på «_nomap», samlet inn.

Statistikk for Wifi-punkt
  • Anonyme bruksdata. Dette hjelper oss med å forbedre alle Google Wifi- og Nest Wifi-produkter. Eksempler på datatypene vi samler inn, omfatter aggregerte antall for bruk av WAN-type (DHCP, statisk IP, PPPoE) og gjennomsnittlig nedlastingstid for oppdateringsinnhold.
  • Programstopprapporter. Disse informerer oss når Google Wifi- og Nest Wifi-programvaren slutter å fungere ordentlig, slik at vi kan hindre at det skjer i fremtiden. Rapportene kan inneholde informasjon om ting som stabelspor, kræsjtyper og hvilken programvareversjon du kjører.
  • Informasjon om Wifi-punktets ytelse. Dette omfatter hvor lang tid det tar å starte opp, CPU-bruk og minnebruk.
Appstatistikk
(bare for Google Wifi-appen)
  • Anonym bruk av Google Wifi-appen. For eksempel hvor ofte hver funksjon brukes eller hver skjerm er sett. Dette hjelper oss med å forbedre Google Wifi-appopplevelsen. Finn ut mer om datavern for Google Analytics.
  • Programstopprapporter for Google Wifi-appen. Dette inkluderer informasjon som hvor ofte appen din kræsjer, og hva som forårsaket hvert kræsj. Dette lagres også i Google Analytics og hjelper oss med å gi brukerne en bedre opplevelse av Google Wifi-appen.

Vil du velge bort noen av kategoriene ovenfor?

Nest Wifi-enheten og Google-assistenten din

Google-assistenten er innebygd i Nest Wifi-punktet. Finn ut mer om data som er samlet inn av enheter som fungerer med assistenten, og kontrollene som er tilgjengelige for deg:

Sending av tilbakemelding

Du kan velge å sende oss tilbakemelding hvis du bruker Google Wifi-appen. Informasjonen du deler med Google når du sender tilbakemelding eller en diagnostikkrapport via Google Wifi-appen, omfatter følgende:

• Google Wifi-enhetslogger . Disse omfatter meldinger fra prosesser på OS- og kjernenivå. Loggene filtreres før de sendes til Google, for å fjerne eller redigere personopplysninger, for eksempel MAC-adresser, e-postadresser, nettadresser og unike identifikatorer.
  • Merk: Når du bruker Send tilbakemelding-alternativet (kontra Send diagnostikkrapport), inkluderes også loggene for Google Wifi-appen.

Du kan også velge å sende oss tilbakemeldinger via Google Home-appen. Hvis du bruker Google Home-appen og sender tilbakemeldinger, kan du finne ut mer om informasjonen du deler med Google, her

Slik kan skytjenester hjelpe deg

De fleste dataene som Google Wifi og Nest Wifi samler inn, brukes til skytjenester, som er en gruppe funksjoner som hjelper Google Wifi og Nest Wifi med å opprettholde optimal drift for nettverket. For å gi en smart trådløs opplevelse blir data samlet inn fra Google Wifi- og Nest Wifi-enhetene, Google Wifi-appen og Wifi-funksjonene i Google Home-appen. Dette gjør det mulig for oss å gi deg sanntidsinformasjon om nettverket ditt samt å aktivere skytjenesteavhengige funksjoner, inkludert disse:

• Nettverkskontroller: Test internettilkoblingens nedlastings- og opplastingshastigheter for statistikkformål, og kontrollér at alt fungerer som det skal.
  • Flere statistikkort: Se oppdateringer om nettverksytelsen for hver Google Wifi- eller Nest Wifi-enhet. Slike kort dukker opp når nettverket ikke er koblet til internett eller ikke har topp ytelse, med forslag til hvordan du kan løse problemet.
  • Liste over tilkoblede enheter: Se hvor mange enheter som er koblet til nettverket, hva disse enhetene er, og hvor mye data som er brukt historisk.
  • Automatisk valg av kanal: Google Wifi og Nest Wifi samler inn informasjon om radiosignaler i nærområdet og bruker den informasjonen til å fastslå hvilke trådløskanaler som gir optimal ytelse. Når områder med trådløssignaler får mer og mer pågang (med flere naboer som aktivt bruker trådløse nettverk), blir det stadig viktigere å velge den beste kanalen.
  • Bevegelseskontroll: Med denne funksjonen kan du slå på Prioritert enhet med ett enkelt vink med hånden over OnHub-enheten din fra ASUS. Når bevegelseskontroll er slått på, prioriteres den forhåndsvalgte enheten automatisk med forhåndsinnstilt varighet.
  • Mer robust Wi-Fi for gjester: Lag et spesielt nettverk bare for gjestene dine. Gjester kan da gå på nettet og finne strømmeenheter du eventuelt har gjort tilgjengelig fra det primære Wi-Fi-nettverket.
  • Skreddersydd Wi-Fi via enhetsklassifisering: Ved å forstå enhetene dine i detalj blir det enklere for oss å optimalisere Google Wifi- og Nest Wifi-appen, slik at den fungerer på best mulig måte. Med Wi-Fi gjelder ikke filosofien «én innstilling passer til alle», så for å skreddersy Wi-Fi-en din er det viktig at vi forstår egenskapene og nyansene til enhetene som kobler til Google Wifi- og Nest Wifi-nettverket ditt.

Data deles i henhold til Googles personvernregler. Vi kan for eksempel dele anonymiserte data (som programstopprapporter for diagnostikkformål og aggregerte beregninger) for å forbedre Google Wifi, Nest Wifi, Google Wifi-appen og Google Home-appen samt for brukerstøtteformål. Vi deler ikke personopplysningene dine fra Google Wifi- eller Nest Wifi-enheter, Google Wifi-appen eller Wifi-funksjoner i Google Home-appen for formål som annonsering uten å innhente samtykke fra deg. Vær oppmerksom på at når du interagerer med Google Wifi og Nest Wifi via assistenten, kan vi bruke de interaksjonene til å kartlegge interessene dine for personlig tilpasning av annonser.

Endre personverninnstillingene dine

Google Home-appen

Slik endrer du personverninnstillingene for Nest Wifi eller Google Wifi (bare tilgjengelig hvis du administrerer Google Wifi-enheten din på Google Home-appen):
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Velg Wi-Fi .
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Personverninnstillinger.
  5. Slå de ønskede alternativene på eller av.

Google Wifi-appen

1. Åpne Google Wifi-appen.
  2. Trykk på  -fanen og så Nettverk og generelt.
  3. Trykk på Personvern.
  4. Slå de ønskede alternativene på eller av, og trykk på Lagre.

Oppbevaring av data

Hvis du er Wi-Fi-nettverkseieren og du tilbakestiller Google Wifi- eller Nest Wifi-enheten, skjer følgende:

• Innstillingene og dataene fjernes fra enheten. Hvis tilbakestilling gjøres via appen, fjernes også enheten fra Google-kontoen.
  • Alle data som er samlet inn for å levere nettskytjenestene til deg, er ikke lenger knyttet til kontoen din.
  • Alle Google Wifi- og Nest Wifi-enheter, Google Wifi-appen og Wifi-funksjoner i Google Home-appdata som er relatert til Google-kontoen din, blir slettet i henhold til Googles personvernregler.

Når Google Wifi administreres gjennom Google Wifi-appen: Hvis du er Wi-Fi-nettverkseieren og du sletter Google-kontoen din, skjer følgende:

• Google Wifi-enheten blir tilbakestilt til fabrikkstandard. Hvis Wifi-punktet ikke er på nettet for øyeblikket, tilbakestilles det neste gang det er på nettet.
  • Alle Google Wifi-enhetsdata og Google Wifi-appdata knyttet til Google-kontoen din blir slettet i henhold til Googles personvernregler.

Når Google Wifi eller Nest Wifi administreres gjennom Google Home-appen: Hvis du er medlem av et hjem som inkluderer Google Wifi- eller Nest Wifi-enheten, og du sletter Google-kontoen din, kan du se nedenfor for å finne ut mer om hva som skjer:

• Slik oppbevarer Google dataene vi samler inn
  • Søkelogg og taleopptak fra Google Home: Se «Sletting av data» under «Datasikkerhet og personvern» på Google Home
  • Google Assistent-aktivitet: Se «Slett aktiviteten til Google-assistenten din»

DNS-innstillinger

Google Wifi og Nest Wifi sporer ikke nettstedene du går til, men DNS-leverandøren kan muligens knytte nettrafikken din til den offentlige IP-adressen din. Google Wifi og Nest Wifi angir Google offentlig DNS som standard DNS-leverandør. (Dette kan endres i Avanserte nettverksinnstillinger i Google Wifi-appen eller Google Home-appen.) Google knytter ikke Google offentlig DNS-informasjon til Google-kontoen din. Finn ut mer om Google offentlig DNS og de gjeldende retningslinjene for personvern.

Oppdateringer og endringer

Vi jobber hele tiden med nye funksjoner og kontroller for at du skal få mer ut av Google Wifi og Nest Wifi. Det er mulig at vi må endre måten Google Wifi samler inn, lagrer og bruker data på, for å kunne implementere disse nye funksjonene.

For disse funksjonstypene har vi til hensikt å forklare hvordan de samler inn, lagrer eller bruker data på en måte som er forskjellig fra det vi beskriver her.

Hvis denne artikkelen endres (noe som sannsynligvis ikke kommer til å hende ofte), blir en versjonslogg tilgjengelig på denne siden, slik at du vet hva som er endret, og hvorfor.

Se arkiv