To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vad betyder lampan på Wifi-enheten?

Lampan på Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-enheten visar enhetens status. Lampan lyser eller blinkar med olika färger, vilket visar om enheten fungerar som den ska.

Obs! Lampornas färger skiljer sig mellan Nest Wifi Pro-routernNest Wifi-routern, Google Nest Wifi-åtkomstpunkterna och Google Wifi-åtkomstpunkterna.

Nest Wifi Pro-router

Färg Innebörd Gör så här
Lampan lyser inte Routern har ingen ström.

Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till routern och till ett fungerande vägguttag.

Om enheten redan är konfigurerad och lampan verkar vara släckt kontrollerar du inställningarna för lampans ljusstyrka i appen.

Om lampan ändå inte lyser kontaktar du kundsupporten för Wifi.

Enheten är online och du har inaktiverat statuslampan i Google Home-appen. Du är online.
Image Solid white light Fast vitt sken

Enheten är online.

Obs! Som standard lyser lampan på Nest Wifi Pro-routrarna när de är online, men du kan inaktivera detta i Google Home-appen.

Du är online.
 Snabbt blinkande vitt ljus Enheten startas. Vänta tills enheten startat. Det tar ungefär en minut. När den är klar pulserar den långsamt med blått ljus för att visa att den är klar att konfigurera.
Enheten uppdateras. Vänta tills uppdateringen har slutförts på enheten.
 Långsamt pulserande blått ljus Enheten är klar att konfigurera. Använd Google Home-appen för att konfigurera routern.
 Snabbt pulserande blått ljus Koppling pågår. Vänta tills enheten har parkopplats.
Image Solid yellow light Fast gult sken

Routern återställs till standardinställningarna.

Obs! Om lampan lyser med fast gult sken under konfigureringen är det också en indikation på att det finns ett nätverksfel på enheten.

Det kan ta upp till tio minuter. Enheten återställer sig själv när det är klart
 Långsamt blinkande gult ljus Ett nätverksfel har uppstått. Kontrollera att Ethernet-kabeln är ansluten till både routern och modemet och att båda enheterna är påslagna. Det kan hända att du behöver koppla ur och sedan ansluta enheterna igen. Läs mer om hur du åtgärdar nätverksfel.
 Snabbt blinkande gult ljus Ett fel uppstod under konfigureringen. Något gick fel. Vänta tills enheten pulserar långsamt med ett blått ljus och testa sedan att parkoppla enheten igen.
Du håller ned återställningsknappen och återställer standardinställningarna på enheten. Om du fortsätter att hålla ned återställningsknappen börjar lampan lysa med ett fast gult sken efter omkring 12 sekunder. När den lyser med fast gult sken släpper du återställningsknappen.
 Snabbt blinkande rött ljus Något är fel. Kritiskt fel. Återställ standardinställningarna på routern. Om lampan ändå lyser rött kontaktar du kundsupporten för Wifi.
Nest Wifi-router
Färg Innebörd Gör så här

Lampan lyser inte

Routern har ingen ström eller så har ljusstyrkan tonats ned i appen.

Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till routern och till ett fungerande vägguttag.

Om enheten redan är konfigurerad och lampan verkar vara släckt kontrollerar du inställningarna för lampans ljusstyrka i appen.

Om lampan ändå inte lyser kontaktar du kundsupporten för Wifi.

Image Sudden-blinking white  Fast vitt sken, släckt, fast vitt sken

Enheten startas.

Vänta tills enheten startat. Det tar ungefär en minut. När den har startat blinkar den långsamt med vitt ljus, vilket talar om för dig att enheten är klar att konfigurera.

Image Slow-pulsing white  Långsamt blinkande vitt ljus Enheten är klar att konfigurera.

Använd Google Home-appen för att konfigurera routern.

Image Solid white light Fast vitt sken Routern är online och allt är som det ska. Du är online. Mycket nöje!
Image Slow-pulsing yellow  Blinkande gult ljus Ett nätverksfel har uppstått.

Kontrollera att Ethernet-kabeln är ansluten till både routern och modemet och att båda enheterna är påslagna. Det kan hända att du behöver koppla ur och ansluta enheterna igen. Läs mer om hur du åtgärdar nätverksfel.

Image Fast-blinking yellow  Snabbt blinkande gult ljus

Du håller ned återställningsknappen och återställer standardinställningarna på enheten.

Om du fortsätter att hålla ned återställningsknappen börjar lampan lysa med ett fast gult sken efter omkring 12 sekunder. När den lyser med fast gult sken släpper du återställningsknappen.

Image Solid yellow light Fast gult sken Routern återställs till standardinställningarna. Det kan ta upp till tio minuter. Enheten återställer sig själv när det är klart och börjar blinka vitt när du kan konfigurera den.
Image Solid red light Fast rött sken Något är fel. Kritiskt fel. Återställ standardinställningarna på routern. Om lampan ändå lyser rött kontaktar du kundsupporten för Wifi.
Nest Wifi-åtkomstpunkt

Ljusringen på åtkomstpunktens undersida visar olika statusar.

Obs! De två vita LED-lamporna på åtkomstpunktens ovansida indikerar volymkontrollen och talar om var du ska trycka för att justera volymen. De visas när du spelar musik och har handen i närheten eller när du trycker på volymkontrollerna.

Färg Innebörd Gör så här

Lampan lyser inte

Obs! När Nest Wifi-åtkomstpunkten har konfigurerats lyser bara lamporna när du interagerar med enheten.

Nest Wifi-åtkomstpunkten har ingen ström eller så har ljusstyrkan tonats ned i appen.

1. Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till åtkomstpunkten och ett fungerande vägguttag.
  2. Testa att använda röstkommandot ”Ok Google”. Om undersidan tänds när du pratar med åtkomstpunkten eller trycker på volymkontrollerna fungerar enheten som den ska.
  3. Om åtkomstpunkten redan har konfigurerats och lampan verkar avstängd kontrollerar du inställningarna för lampans ljusstyrka i appen. Lampan på undersidan kan vara nedtonad eller så kan lampan för avstängt ljud vara avstängd, men enheten fungerar som den ska.

Om lampan ändå inte lyser kontaktar du kundsupporten för Wifi.

Image Orange ring Fast brandgult sken Mikrofonen är avstängd och inaktiverad.

Flytta reglaget på baksidan av åtkomstpunkten för att slå på den igen.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan åtkomstpunkten inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara på om du vill använda rösten för att interagera med åtkomstpunkten.

Image Fast-pulsing yellow ring Snabbt blinkande gult ljus Du är på väg att återställa standardinställningarna på enheten.

Fortsätt att hålla återställningsknappen nedtryckt för att återställa enheten, eller släpp den om du vill avsluta.

Image Yellow ring Fast gult sken Enheten återställs. Vänta tills enheten har återställts. Det kan ta flera minuter. När enheten är klar att konfigurera blinkar enheten långsamt med vitt ljus.
Image Slow-pulsing yellow ring Långsamt blinkande gult ljus Ett nätverksfel har uppstått.

Kontrollera anslutningarna mellan modemet och routern eller den primära Wifi-åtkomstpunkten. Det kan hända att du behöver koppla ur och ansluta enheterna igen.

Om nätverket fungerar, men en viss åtkomstpunkt inte gör det. Testa att starta om åtkomstpunkten i Home-appen. Om det inte löser problemet återställer du standardinställningarna på åtkomstpunkten och konfigurerar den igen.

Läs mer om hur du åtgärdar nätverksfel.

Image Slow-pulsing white ring Långsamt blinkande vitt ljus

Enheten startas eller är klar att konfigurera.

Slutför konfigurationen med Google Home-appen.

Image Fast-pulsing white  Snabbt blinkande vitt ljus

Image Fast-pulsing white  Snabbt blinkande vitt ljus

Google Assistent lyssnar, tänker eller svarar

eller

du eller någon i ditt hem har fått en avisering eller påminnelse.

När enheten har konfigurerats blinkar lampan med vitt ljus när den interagerar med Google-assistenten. Allt fungerar som det ska.

Lampan blinkar även med vitt ljus när du har fått en avisering eller påminnelse. Detta pågår i tio minuter eller tills personen som fått påminnelsen säger ”Ok Google, vilka påminnelser har jag?”

Image Fast-flashing white  Blinkande vitt ljus Någon i hemmet har fått en avisering eller påminnelse. Säg ”Ok Google, vilka påminnelser har jag?”
Image Pulsing blue ring Blinkar med blått ljus Någon ringer ett samtal till dig. Tryck upptill på åtkomstpunkten eller säg ”Ok Google, svara”.
Image Red ring Fast rött sken Ett problem har uppstått med åtkomstpunkten. Återställ standardinställningarna på åtkomstpunkten. Om lampan ändå lyser rött kontaktar du kundsupporten för Wifi.
Google Wifi-åtkomstpunkt, OnHub

Från och med den 11 januari 2023 stöds inte längre OnHub

Färg Innebörd Gör så här
Lampan lyser inte Wifi-åtkomstpunkten har ingen ström eller så har ljuset inaktiverats i appen.

Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till Wifi-åtkomstpunkten och ett fungerande vägguttag.

Om du redan har konfigurerat Wifi-åtkomstpunkten och lampan är släckt kontrollerar du inställningarna för lampans ljusstyrka i appen.

Om lampan ändå inte lyser kontaktar du kundsupporten för Wifi.

Image Solid white light Fast vitt sken Wifi-åtkomstpunkten är online och fungerar som den ska.

Du är online. Mycket nöje!

Obs! På OnHub lyser lampan blågrönt.

Blinkar med blått ljus

Wifi-åtkomstpunkten är klar att konfigurera.

Konfigurera Wifi-åtkomstpunkten i appen. Lampan lyser med ett fast vitt sken när Wifi-åtkomstpunkten är online.

Fast blått sken Wifi-åtkomstpunkten återställs till standardinställningarna. Det kan ta upp till tio minuter. Wifi-åtkomstpunkten återställer sig själv när det är klart och börjar blinka blått när du kan konfigurera den.
 Blinkande brandgult ljus Wifi-åtkomstpunkten har ingen anslutning till internet. Kontrollera att Ethernet-kabeln är ordentligt ansluten till den primära Wifi-åtkomstpunkten och modemet. Läs mer om hur du åtgärdar nätverksfel.
 Blinkande rött ljus Ett problem har uppstått med Wifi-åtkomstpunkten. Återställ standardinställningarna på Wifi-åtkomstpunkten. Om lampan ändå blinkar rött kontaktar du kundsupporten för Wifi.