Google Wifi-appen ersätts av Google Home-appen under 2021

Styrningen av Google Wifi och OnHub flyttas från Google Wifi-appen till Google Home-appen så att du ska kunna hantera alla dina anslutna produkter på ett och samma ställe.

Överför nätverket till Google Home-appen så att nätverksinställningarna och funktionerna i Google Wifi ska bli tillgängliga även i fortsättningen. Migreringen går snabbt och Wi-Fi-anslutningen avbryts inte.

Du kan även använda de här nya funktionerna, som bara finns i Google Home-appen:

Migrera till Google Home-appen

Du kan fortsätta att använda Google Wifi-appen så länge, men inga nya funktioner läggs till i den. Från och med maj 2021 måste du hantera Wi-Fi-nätverket i Google Home-appen. Läs mer om vad som ändras i Google Wifi-appen.

Övergång till Google Home-appen

De flesta av Google Wifi-appens funktioner går att använda i Google Home-appen redan i dag. Test av Wi-Fi-hastighet till enskilda enheter i nätverket läggs till i en framtida version av Google Home-appen inom kort. Du kan fortsätta att använda den här funktionen i Google Wifi-appen tills den är tillgänglig i Google Home-appen.

Skillnader i Google Home-appen

Importera Google Wifi-nätverket och inställningarna i Google Home-appen enligt migreringsanvisningarna vid lämpligt tillfälle.

Kommande ändringar i Google Wifi-appen

Google Wifi-appen slutar att fungera under 2021. Det här är några hållpunkter för övergången från Google Wifi-appen till Google Home-appen:

Från och med maj 2021

• Google Wifi- och OnHub-enheter går bara att konfigurera i Google Home-appen.
  • Du måste använda Google Home-appen om du vill ändra funktioner och inställningar eller något annat i nätverket.
  • Du behöver även använda Google Home-appen om du vill utöka nätverket eller skapa ett nytt.
  • Google Wifi-appen går inte längre att ladda ned.

Senare i år stängs Google Wifi-appen av. Därefter går det bara att använda den till att återställa standardinställningarna för Wifi-enheter.