Misleidende meldingen

Misleidende meldingen gebruiken of verwijzen naar browsermeldingen om gebruikers te misleiden of malware of phishing te promoten. Ze vallen in twee algemene categorieën, zoals hieronder vermeld: 'Problemen met toestemmingsverzoeken' en 'Problemen met meldingen'.

De voorbeelden zijn niet volledig.

Problemen met toestemmingsverzoeken

Toestemmingsverzoeken voor misleidende meldingen

Verzoeken voor browsermeldingen die zijn bedoeld om gebruikers te misleiden of te dwingen meldingen toe te staan.
Voorbeelden omvatten verzoeken die vereisen dat gebruikers meldingen toestaan om toegang tot sitecontent te krijgen of die worden voorafgegaan door misleidende pre-prompts.

Problemen met meldingen

Nepberichten

Meldingen die lijken op chatberichten, waarschuwingen of systeemdialoogvensters.

Phishing

Meldingen waarmee wordt geprobeerd persoonlijke informatie te stelen of gebruikers ertoe te verleiden persoonlijke informatie te delen.

Malware

Meldingen die malware of ongewenste software promoten, hosten of hiernaar linken.