Använda Abusive Experience Report API

Abusive Experience Report API (API:et för rapporten om otillåten användning) är ett öppet API (Application Programming Interface) som är tillgängligt för alla. Med hjälp av det kan du ta del av

• en lista över webbplatser som har statusen Inte godkänd
  • statusen för vilken webbplats som helst.

Med API:et kan utvecklare skapa appar som interagerar direkt med rapporten om otillåten användning.

Läs mer (endast på engelska) i dokumentationen av Abusive Experience Report API.

Om du inte är utvecklare kan du använda API-utforskaren

Om du inte är utvecklare men ändå vill använda Abusive Experience Report API kan du göra det via API-utforskaren. Då kan du

Hämta en lista över webbplatser som har statusen Inte godkänd

Observera att webbplatser med granskningsstatusen Godkänd eller Inte granskad INTE FINNS MED i svaret om violatingSites.
  1. Öppna utforskaren för Abusive Experience Report API på https://developers.google.com/apis-explorer/#search/abusive/abusiveexperiencereport/v1/abusiveexperiencereport.violatingSites.list. Sidan Try this API (testa det här API:et) visas.
  2. Avmarkera kryssrutan Google OAuth 2.0.
  3. Klicka på Execute (utför). I svarsavsnittet på sidan visas de webbplatser som har statusen Inte godkänd.

Hämta statusen för en webbplats

1. Öppna utforskaren för Abusive Experience Report API på https://developers.google.com/apis-explorer/#s/abusiveexperiencereport/v1/abusiveexperiencereport.sites.get. Sidan Try this API (testa det här API:et) visas.
  2. I avsnittet Request parameters (begär parametrar) anger du sites/ följt av webbplatsens webbadresskodade namn i fältet name (namn). För till exempel https://www.google.com anger du sites/https%3A%2F%2Fwww.google.com.
  3. Avmarkera kryssrutan Google OAuth 2.0.
  4. Klicka på Execute (utför). I svarsavsnittet på sidan visas den angivna webbplatsens status för otillåten användning.