Gjennomgang av villedende opplevelser

Vi går gjennom et utvalg av sidene dine

Gjennomgang av villedende opplevelser er ikke uttømmende – vi ser ikke på hver side på nettstedet ditt. I stedet går vi gjennom et utvalg av sider og rapporterer eventuelle villedende opplevelser. (Hvis gjennomgangsstatusen din er «Mislyktes», ser du bruddene vi har funnet, i «Dette fant vi»-kolonnen i rapporten.) Når du sender inn nettstedet ditt for gjennomgang, gjennomgår vi et nytt utvalg av sider, noe som betyr at vi kan finne villedende opplevelser vi ikke fant i tidligere gjennomganger.

Om domener og underdomener

Rapporten om villedende opplevelser inneholder problemer som berører en hvilken som helst side opptil og inkludert på rotdomenet ditt. Vær oppmerksom på at når du sender inn nettstedet til gjennomgang, startes det en gjennomgang av hele nettstedsdomenet – ikke bare underdomenene du er registrert for.

Finn ut mer om nettstedets domener og rapporten om villedende opplevelser

Gjennomgangsstatus

Du ser én av disse statusene øverst i rapporten:

Ikke gjennomgått: Vi har ikke gått gjennom de villedende opplevelsene på nettstedet ditt ennå. Villedende opplevelser er laget for å være misvisende og bør fjernes fra nettstedet ditt.

Bestått: Vi har gjennomgått nettstedet, og vi har ikke oppdaget et betydelig antall villedende opplevelser på sidene dine.

Ikke bestått: Vi har gjennomgått nettstedet, og vi har funnet flere villedende opplevelser. Du bør løse problemene så snart som mulig og sende inn nettstedet for en ny gjennomgang. Hvis nettstedet ditt beholder denne statusen, hindrer Chrome at nye vinduer og faner åpnes, og fjerner alle annonser.

Venter på gjennomgang: Nettstedet ditt er sendt inn til gjennomgang. Du kan ikke sende det inn til gjennomgang på nytt før vi har fullført den aktuelle gjennomgangen. Hvis nettstedet ditt hadde «Ikke bestått»-statusen, kan håndhevelse settes på pause i denne tidsperioden.

Første gang nettstedet ditt oppdages å ha statusen «Ikke bestått», sender vi en e-post til registrerte nettstedseiere og brukere minst 30 dager før Chrome-håndhevelsen starter, slik at du har mulighet til å sende inn nettstedet til en ny gjennomgang.

Gjennomgangsprosessen

Du bør fikse problemene på nettstedet og sende det inn til gjennomgang hvis

Vær oppmerksom på at begrensede brukere kan se rapporten, men de kan ikke sende inn nettstedet til gjennomgang.

Status for Chrome-håndhevelse og innsendinger til gjennomgang

• Når nettstedet ditt oppdages å ha «Ikke bestått»-statusen, kan du be om gjennomgang to ganger uten noen forsinkelse. Hvis nettstedet beholder statusen «Ikke bestått», må du vente i 30 dager etter forrige gjennomgang før du kan sende det inn til gjennomgang igjen.
  • Chrome-håndhevelse begynner på datoen angitt i rapporten om villedende opplevelser hvis nettstedet ditt beholder «Ikke bestått»-statusen. Finn ut mer om håndhevelse for rapporten om villedende opplevelser

Gjennomgangstiming og Chrome-håndhevelse hvis nettstedet ditt har «Ikke bestått»-statusen

• Første innsending for gjennomgang: Chrome-håndhevelse settes på pause mens forespørselen din blir behandlet. Hvis resultatet av gjennomgangen er «Mislyktes», kan du umiddelbart sende inn en forespørsel om en ny gjennomgang.
  • Andre innsending for gjennomgang: Chrome-håndhevelse settes på pause mens forespørselen din blir behandlet. Hvis resultatet av gjennomgangen er «Ikke bestått», må du vente i 30 dager før du kan sende inn en ny forespørsel, og Chrome-håndhevelse starter på datoen som er angitt i rapporten om villedende opplevelser.
  • Tredje og etterfølgende innsendinger: Du må vente i 30 dager etter den forrige innsendingen til gjennomgang eller til nettstedets status endres fra «Ikke bestått» til «Bestått».
Eksempel

Følgende eksempel viser hvordan Chrome-håndhevelse skjer hvis flere gjennomganger ikke fører til løsing av problemer på nettsteder med statusen «Ikke bestått».

Nettstedet example.com blir varslet om at det har statusen «Ikke bestått», og at håndhevelse starter om 30 dager. Deretter skjer dette:

1. Nettredaktøren retter opp i eller fjerner umiddelbart noen av de villedende opplevelsene og sender inn example.com for gjennomgang. Dette er den første gjennomgangen.
  2. 7 dager senere er resultatene av gjennomgangen klare, og nettstedet beholder statusen «Mislyktes». Nå gjenstår det 23 dager før Chrome-håndhevelse starter så lenge problemene ikke løses.
  3. 3 dager senere blir flere villedende opplevelser rettet opp i eller fjernet av nettredaktøren, og vedkommende sender inn nettstedet til en ny gjennomgang. Dette er den andre gjennomgangen. Nå kan ikke nettstedet sendes inn for gjennomgang igjen før det har gått 30 dager. Hvis nettstedet beholder statusen «Ikke bestått», starter Chrome-håndhevelse om 20 dager.
  4. 6 dager senere er resultatene av gjennomgangen klare, og nettstedet beholder statusen «Ikke bestått». Nettstedet kan ikke sendes inn for gjennomgang igjen før det har gått 24 dager, men Chrome-håndhevelse starter om 14 dager. Dette betyr dessverre at Chrome-håndhevelse forekommer 10 dager før nettstedet kan sendes inn for en ny gjennomgang.

Flere «Ikke bestått»-statuser i en ettårsperiode

Fra og med 19. juni 2020 gjelder følgende: Når nettstedets status endres til «Ikke bestått» for fjerde gang i løpet av en ettårsperiode (365 dager), begynner håndhevelsen umiddelbart, og du kan ikke sende inn nettstedet til gjennomgang før det har gått 30 dager.

Slik finner du ut om nettstedet ditt påvirkes av flere «Ikke bestått»-statuser i løpet av ett år:

1. På tidspunktet for det siste «Ikke bestått»-statusvarselet ser du 365 dager tilbake.
  2. Legg sammen antall ganger nettstedet ditt er endret til «Ikke bestått»-statusen i løpet av de siste 365 dagene, inkludert den nyeste.
  3. Bruk tabellen nedenfor for å se når håndhevelsen begynner, og når du kan be om en ny gjennomgang.

Tabellen nedenfor angir håndhevelses- og gjennomgangstid for flere «Ikke bestått»-statuser i løpet av ett år.

Antall «Ikke bestått»-statuser i en periode på ett år (365 dager) Tid før håndhevelsen begynner Kan be om nettstedsgjennomgang
1 30 dager Umiddelbart etter varsel om «Ikke bestått»-status
2 7 dager Umiddelbart etter varsel om «Ikke bestått»-status
3 0 dager (umiddelbar håndhevelse) 24 timer etter varsel om «Ikke bestått»-status
4 eller flere* 0 dager (umiddelbar håndhevelse) 30 dager etter varsel om «Ikke bestått»-statusen
* Fra og med 19. juni 2020

Merk at tidsrammen ovenfor er tatt hensyn til i Håndhevelse-statusen øverst i rapporten.

Når du sender inn nettstedet ditt for gjennomgang, settes håndhevelsen på pause til gjennomgangen er fullført.

Eksempel:

Følgende eksempel illustrerer tidsrammen for Chrome-håndhevelse når et nettsted endres mellom «Bestått» og «Ikke bestått» flere ganger over en ettårsperiode.

Nettstedet example.com har gått over fra gjennomgangsstatusen «Bestått» til «Ikke bestått» to ganger over en ettårsperiode og har nettopp mottatt en «Ikke bestått»-status for tredje gang.

Deretter skjer dette:

1. Siden dette er tredje «Ikke bestått»-status over en ettårsperiode, begynner håndhevelsen umiddelbart.
  2. Nettredaktøren retter opp i eller fjerner villedende opplevelser, men kan ikke sende inn nettstedet for gjennomgang før 24 timer har gått etter varselet om «Ikke bestått»-statusen. I løpet av denne tidsperioden fortsetter håndhevelsen.
  3. Etter 24 timer sender nettredaktøren inn example.com til gjennomgang.
  4. Nettstedets status endres fra «Gjennomgang venter», og annonsefiltrering er angitt til «Satt på pause» mens nettstedet gjennomgås.
  5. Fire dager etter innsendingen kommer gjennomgangsresultatene, og nettstedets status endres nå til «Bestått».
  6. Statusen for håndhevelse er nå angitt til «Av».

Hvis nettstedet skulle få ikke bestått igjen i løpet av den samme ettårsperioden (365 dager), starter håndhevelsen umiddelbart, og nettredaktøren kan ikke sende inn nettstedet til gjennomgang i 30 dager etter varselet om «Ikke bestått»-statusen.