Otillåten användning

Med otillåten användning avses sådant som är avsiktligt vilseledande. Användningen räknas som otillåten om den uppfyller något av villkoren nedan. Listan med exempel är inte avsedd att vara heltäckande.

Vi granskar annonser och annat innehåll oavsett om det kommer från en server på din domän eller inte. Innehåll som läses in i en iframe eller videospelare på webbplatsen anses till exempel vara en del av webbplatsen.

Falska meddelanden

Annonser eller andra element som liknar chattappar, varningar, dialogrutor eller andra aviseringar som leder till en annons eller målsida när användaren klickar på dem.

Oväntade klickområden

Genomskinliga bakgrunder, sidelement som inte syns och andra områden som vanligtvis inte går att klicka på leder till en annons eller målsida när användaren klickar på dem.

Vilseledande funktioner på webbplatsen

Sidfunktioner som rullningslister, uppspelningsknappar, stängningsknappar, pilar till nästa sida eller navigeringslänkar som leder till en annons eller målsida när användaren klickar på dem.

Manipulerad webbhistorik

Hindrar bakåtknappen från att fungera som den ska, så att användarna inte kan backa dit de kom ifrån. Till exempel kan en sida läggas till i webbläsarens historik.

Manipulativt innehåll (nätfiske och bedrägliga webbplatser)

Annonser eller innehållselement vars syfte är att stjäla personliga uppgifter eller lura användaren att dela sådana.

Automatisk omdirigering

Annonser eller innehållselement som automatiskt omdirigerar sidan utan åtgärd från användaren.

Muspekare

Annonser eller innehållselement som liknar en muspekare som rör sig eller klickar i syfte att lura användare att interagera med den.

Skadlig eller oönskad programvara

Annonser eller innehållselement som främjar, värdlagrar eller länkar till skadlig eller oönskad programvara som kan installeras på användarnas datorer.