Misleidende functionaliteit

Misleidende functionaliteit is ontworpen om te misleiden. Functionaliteit is misleidend als deze voldoet aan een van de volgende voorwaarden. De voorbeelden zijn niet volledig.

We beoordelen advertenties en content, ongeacht of deze worden weergegeven via uw domein. Zo wordt content die in een iframe of videospeler op uw site wordt geladen, als onderdeel van uw site beschouwd.

Nepberichten

Advertenties of andere elementen die eruitzien als chat-apps, waarschuwingen, systeemdialoogvensters of andere meldingen die naar een advertentie of bestemmingspagina leiden wanneer de gebruiker erop klikt.

Onverwachte klikgebieden

Transparante achtergronden, onzichtbare paginaonderdelen of andere elementen waarop gewoonlijk niet kan worden geklikt, die naar een advertentie of bestemmingspagina leiden wanneer de gebruiker erop klikt.

Misleidend sitegedrag

Paginafuncties zoals balken om te scrollen, knoppen om af te spelen, pijlen om naar het volgende item te gaan, knoppen om te sluiten of navigatielinks die naar een advertentie of bestemmingspagina leiden wanneer de gebruiker erop klikt.

Manipulatie van browsergeschiedenis

Hierbij wordt een normale werking van de knop Terug verhinderd door te voorkomen dat de gebruiker terugkeert naar de vorige bestemming. De site voegt bijvoorbeeld een pagina toe aan de browsergeschiedenis.

Social engineering (phishing en misleidende sites)

Advertenties of contentelementen die proberen persoonlijke informatie te stelen of gebruikers ertoe te verleiden persoonlijke informatie te delen.

Automatische omleiding

Advertenties of contentelementen waarmee de pagina automatisch wordt omgeleid zonder actie van de gebruiker.

Muisaanwijzer

Advertenties of contentelementen die lijken op een bewegende of klikkende muisaanwijzer en die proberen interactie van een gebruiker uit te lokken.

Malware of ongewenste software

Advertenties of contentelementen voor het promoten van, hosten van of linken naar malware of ongewenste software die kan worden geïnstalleerd op de computers van gebruikers.