Harhaanjohtaviksi suunnitellut käyttökokemukset

Harhaanjohtaviksi suunnitellut käyttökokemukset johtajat käyttäjiä tarkoituksella harhaan. Käyttökokemus on harhaanjohtava, jos se täyttää jonkin alla olevista ehdoista. Esimerkit eivät kata kaikkia mahdollisia tilanteita.

Tarkistamme mainokset ja sisällön riippumatta siitä, ovatko ne peräisin verkkotunnuksestasi. Esimerkiksi iframeen tai videosoittimeen ladattua sisältöä käsitellään osana sivustoasi.

Valeviestit

Mainokset tai muut elementit, jotka muistuttavat chat-sovelluksia, varoituksia, järjestelmän valintaikkunoita tai muita ilmoituksia, jotka klikattaessa johtavat mainokseen tai laskeutumissivulle

Odottamattomat klikkausalueet

Läpinäkyvät taustat, näkymättömät sivuelementit tai muut alueet, joita ei yleensä voi klikata ja jotka klikattaessa johtavat mainokseen tai laskeutumissivulle

Harhaanjohtava toiminta sivustolla

Vierityspalkit, toistopainikkeet, seuraava-nuolet, sulkemispainikkeet, siirtymislinkit tai muut sivuominaisuudet, jotka klikattaessa johtavat mainokseen tai laskeutumissivulle

Selaushistorian manipulointi

Estää takaisin-painiketta toimimasta normaalisti ja käyttäjää palaamasta aiempaan sijaintiin. Sivusto voi esimerkiksi lisätä selaushistoriaan sivun.

Käyttäjän manipulointi (tietojenkalastelu ja petolliset sivustot)

Mainokset tai sisältöelementit, jotka pyrkivät varastamaan henkilökohtaisia tietoja tai huijaamaan käyttäjiä jakamaan henkilökohtaisia tietojaan

Automaattinen uudelleenohjaus

Mainokset tai sisältöelementit, jotka uudelleenohjaavat sivun automaattisesti ilman käyttäjän toimintaa

Hiiren osoitin

Mainokset tai sisältöelementit, jotka muistuttavat liikkuvaa tai klikkaavaa hiiren osoitinta ja yrittävät huijata käyttäjän reagoimaan siihen

Haittaohjelma tai ei-toivottu ohjelmisto

Mainokset tai sisältöelementit, jotka mainostavat tai isännöivät käyttäjien koneille mahdollisesti asennettuja haittaohjelmia tai ei-toivottuja ohjelmistoja tai linkittävät niihin