De API voor het rapport over advertentiebeleving gebruiken

De API voor het rapport over advertentiebeleving is een openbaar toegankelijke API (Application Programming Interface) waarmee u het volgende kunt verkrijgen:

• Een lijst van sites met de status 'Negatief'.
  • De status van elke site.

Ontwikkelaars kunnen de API gebruiken om apps te ontwikkelen die rechtstreeks communiceren met het rapport over advertentiebeleving.

Lees de documentatie over de API voor het rapport over advertentiebeleving voor meer informatie (alleen in het Engels).

Als u geen ontwikkelaar bent, kunt u de API-verkenner gebruiken

Als u geen ontwikkelaar bent maar wel de API voor het rapport over advertentiebeleving wilt gebruiken, kunt u dit doen via de API-verkenner voor het volgende:

Een lijst ophalen van sites met de status 'Negatief'

Houd er rekening mee dat sites met de beoordelingsstatus 'Positief' of 'Niet beoordeeld' NIET zijn opgenomen in de violatingSites-reactie.
  1. Ga naar de verkenner voor de API voor het rapport over advertentiebeleving op https://developers.google.com/apis-explorer/#s/adexperiencereport/v1/adexperiencereport.violatingSites.list. De pagina 'Try this API' (Probeer deze API) wordt weergegeven.
  2. Vink het selectievakje Google OAuth 2.0 uit.
  3. Klik op Execute (Uitvoeren). In het reactiegedeelte van de pagina worden de sites met de status 'Negatief' vermeld. Resultaten voor desktop- en mobiele omgevingen worden vermeld.

De status van elke site ophalen

1. Ga naar de verkenner voor de API voor het rapport over advertentiebeleving op https://developers.google.com/apis-explorer/#s/adexperiencereport/v1/adexperiencereport.sites.get. De pagina 'Try this API' (Probeer deze API) wordt weergegeven.
  2. Ga naar het gedeelte 'Request parameters' (Verzoekparameters) en geef in het veld name (naam) sites/ op, gevolgd door de URL-gecodeerde sitenaam. Voor https://www.google.com geeft u bijvoorbeeld sites/https%3A%2F%2Fwww.google.com op.
  3. Vink het selectievakje Google OAuth 2.0 uit.
  4. Klik op Execute (Uitvoeren). In het reactiegedeelte van de pagina wordt de Better Ads-status voor desktop en mobiel van de opgegeven site vermeld.