Skicka feedback om innehåll om dig

Information i en faktapanel genereras automatiskt utifrån offentlig information på webben.
Vem som helst kan skicka feedback om en sökfunktion. Om du är en verifierad användare och faktapanelen är om dig eller om ett rättssubjekt du representerar kan vi prioritera din feedback.

Skicka verifierad feedback

Obs! Du måste verifiera din identitet för att skicka verifierad feedback. När du har verifierat din identitet kan vi korrigera vissa saker direkt, som länkar till profiler i sociala medier. Du kan även uppdatera vilken information du vill ska visas.

1. Öppna Google Sök.
  2. Logga in på Google-kontot du använde för att verifiera din identitet.
  3. Sök efter ditt namn eller rättssubjektet du representerar i Google Sök.
  4. Klicka på Föreslå ändringar högst upp i faktapanelen. Tänk på följande om alternativet inte visas:
    • Du måste logga in med samma Google-konto som du använde för att verifiera din identitet.
    • Google-kontot måste ha verifierats som representant för faktapanelen. Verifiera din identitet eller använd ett verifierat konto för att lägga till användare i kontot.
  5. Klicka på Redigera bredvid informationen som du vill rapportera. Om du vill föreslå flera ändringar skickar du feedback för en i taget.
  6. I svarsrutan anger du
    • vad som är fel med den befintliga informationen
    • eventuellt vilket innehåll som bör tas bort
    • eventuella allmänt tillgängliga webbadresser som bekräftar ditt förslag.
  7. Klicka på Skicka.

Google granskar feedback från verifierade användare inom några dagar och skickar ett bekräftelsemeddelande med en uppdatering om din feedback. Ibland kan detta ta längre tid.

Föreslå specifika ändringar

Uppdatera en utvald bild

Om faktapanelen inte har någon bild kan du inte begära att en bild läggs till. Om det dock redan finns en bild kan du föreslå en ersättning genom att skicka feedback med en bildadress.

Som representant prioriteras din föreslagna bild över andra bilder om den godkänns. Bilden måste

• vara lämplig
  • avbilda ämnet
  • skilja sig från en annons.

Läs mer om Googles innehållspolicy.

Så här anger du en utvald bild:

1. Öppna Google Sök.
  2. Logga in på Google-kontot du använde för att verifiera din identitet.
  3. Sök efter ditt namn eller rättssubjektet du representerar i Google Sök.
  4. Klicka på Föreslå ändringar högst upp i faktapanelen följt av Redigera .
  5. Lägg till en webbadress som leder direkt till bilden.
    • Dela inte adressen till webbplatsen där du hittade bilden.
    • Se till att webbadressen är offentligt tillgänglig på webben och är en direkt bild som slutar på

• .jpeg
      • .png
      • Andra godkända bildformat
  6. Om du vill kopiera en bilds webbadress högerklickar du på bilden.
  7. Klicka på Kopiera bildadress.

Tips! Vi kan inte ta bort eller ändra ordning på relaterade bilder till den utvalda bilden. Om en bild är felaktig kan du meddela oss genom att skicka feedback.

Ändra namn

Namnet på faktapanelen

• beskriver vad panelen handlar om
  • genereras automatiskt
  • är oftast namnet på en person, plats, organisation eller sak.

Om namnet är felaktigt kan du skicka feedback för att berätta vad som inte stämmer.

Uppdatera en underrubrik

Obs!

• Google varken godkänner eller skapar anpassade underrubriker.
  • Om vi tar bort en felaktig underrubrik väljs en ny underrubrik automatiskt ut av vårt system.
  • Om en annan underrubrik inte är tillgänglig kommer inte faktapanelen att ha någon.

Faktapanelens underrubrik är beskrivningen under namnet. Underrubriker genereras automatiskt. Om du skickar feedback som visar att en underrubrik är felaktig kan vårt system generera en ny underrubrik utifrån informationen i panelen.

Vårt system kan till exempel avgöra att någon är skådespelare, regissör och författare. Om vårt system väljer skådespelare som underrubrik och vi sedan tar emot feedback kan systemet automatiskt välja regissör eller författare som ersättning.

Du kan begära att en underrubrik tas bort om den beskriver en familj, make, maka eller ett romantiskt förhållande. Om den tas bort ersätts den automatiskt av vårt system.

Uppdatera en beskrivning

Beskrivningar kommer från olika källor och går inte att redigera. Om du vill uppdatera en beskrivning kontaktar du källan till informationen och ber dem att ändra den. När informationen i källan ändras brukar även informationen i faktapanelen göra det.

Om du kontaktade källan men beskrivningen inte ändrades kan du skicka feedback om faktapanelen. Förklara att du kontaktade källan och tillhandahåll starka bevis på att beskrivningen är felaktig.

Om beviset är starkt kan vi ta bort beskrivningen, men vi kan inte skapa en anpassad beskrivning. Vårt system kan försöka lägga till en beskrivning från andra källor, men oftast förblir faktapanelen utan beskrivning.

Lägga till profiler i sociala medier

Du kan föreslå nya profiler i sociala medier eller redigera befintliga profiler. Vi kan inte ändra ordningen på profilerna.

Ta bort personliga uppgifter

Du kan välja att utesluta vissa personliga uppgifter i en faktapanel om dig. Du kan till exempel be om att ta bort

• födelsedatum
  • relationer och barn
  • civilstånd
  • underrubriker om en relation.

Så här får du vissa uppgifter borttagna:

1. Öppna Google Sök.
  2. Logga in på Google-kontot du använde för att verifiera din identitet.
  3. Sök efter ditt namn eller rättssubjektet du representerar i Google Sök.
  4. Klicka på Redigera bredvid informationen.
  5. Beskriv vilken information du vill ta bort i textrutan. Specificera att du vill välja bort att den visas i faktapanelen.
  6. Klicka på Skicka.

Uppdatera andra objekt

Obs! Google kanske inte gör en ändring du begär om

• den har olämpligt innehåll
  • vi inte kan säkerställa att uppgiften stämmer.

Generellt sätt gör bara Google ändringar eller tar bort innehåll utifrån policyerna för Google Sök. Du kan till exempel skicka feedback om avsnittet Andra söker även efter, men vi kan bara ta bort objekt om de strider mot Googles policyer. Eftersom innehållet baseras på offentlig information på webben och genereras automatiskt av vårt system kan vi inte anpassa det eller lägga till förslag.

Vissa uppgifter i faktapanelen är specifika för enhetstypen, till exempel

• hur lång en film är
  • kalendariet för en musikfestival
  • en persons födelsedatum. Du kan även föreslå ändringar av dessa uppgifter.
Om du har upptäckt ett specifikt innehåll som du anser vara olagligt kan du använda detta formulär för att rapportera ett problem med juridisk borttagning.

Så här granskar Google dina förslag

Obs!

Google granskar din feedback genom att jämföra den med annan offentlig information på webben. Vi skickar en uppdatering via e-post när granskningen är klar.

Om vi godkänner ditt förslag uppdateras det i Faktarutan. Denna feedback hjälper Google att returnera mer användbara sökresultat.

Du kan kontakta oss om du har några frågor.