Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Innehållspolicy för Förslag

För att säkerställa att alla får en bra upplevelse av Google-förslag måste innehållet efterleva rekommendationerna för Förslag och får inte bryta mot Google Söks övergripande policyer, Google Söks spampolicyer eller dessa policyer för sökfunktioner:

• Farligt innehåll
  • Bedrägeri
  • Trakasserier
  • Hatiskt innehåll
  • Manipulerad media
  • Sjukvårdsrelaterat innehåll
  • Sexuellt explicit innehåll
  • Våldsamt extremistiskt innehåll
  • Våldsamt och blodigt innehåll
  • Vulgärt språk och svordomar

Förslag har även dessa funktionsspecifika policyer:

Annonser och sponsrat innehåll

Det får inte finnas mer annonser och annat kommersiellt material på sidorna än det finns egentligt innehåll. Vi tillåter inte sponsrat innehåll som felaktigt framställs som oberoende redaktionellt innehåll. Sponsring, inbegripet men inte begränsat till ägares eller närstående bolags intresse, betalning eller materialstöd, ska tydligt yppas för läsarna. Det sponsrade innehållet får inte ha sponsorn som fokus utan tydligt yppande.
Obs! Utgivare bör känna till den nya policyn för otillåten användning av webbplatsens anseende som träder i kraft den 5 maj 2024. Läs mer här.

Vilseledande innehåll

Vi tillåter inte innehåll för förhandsgranskning som vilseleder användarna att interagera genom att utlova information som sedan saknar motsvarighet i det underliggande innehållet.

Insyn

Besökare på din webbplats vill lita på och förstå vem som skriver och publicerar innehållet de läser. Därför ska nyhetskällor på Google ange

• datum och skribentsignaturer på ett tydligt sätt
  • information om författare, publikation och utgivare
  • information om företaget eller nätverket som står bakom innehållet
  • kontaktuppgifter.

Om vi upptäcker innehåll eller beteenden som bryter mot dessa policyer kan vi ta bort innehållet från Förslag. Webbplatser med upprepade eller allvarliga överträdelser kanske inte längre uppfyller villkoren för att visas i Förslag eller på plattformar för Förslag, som Artiklar för dig i Google Chrome.

Vi kan göra undantag från denna policy av konstnärliga, utbildningsmässiga, historiska, dokumentära eller vetenskapliga skäl eller om det förekommer andra väsentliga fördelar för allmänheten.

Manuella åtgärder för Förslag i Search Console

Om du bryter mot en eller flera innehållspolicyer för Förslag på webbplatsen kan manuella åtgärder för Förslag visas under Säkerhet och manuella åtgärder i Search Console. Läs mer om olika typer av överträdelser och hur du åtgärdar dem.