Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Je Google-meldingen wijzigen

De Google-app stuurt meldingen over onderwerpen die je misschien interessant vindt, zoals tv-series, sportteams en trending zoekonderwerpen. De app stuurt je ook updates en waarschuwt je over gebeurtenissen zoals het weer en crisissituaties in je omgeving.

Je kunt zelf bepalen welke meldingen je van de Google-app krijgt:

Meldingen over een specifiek onderwerp aanzetten

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar onderwerpen die je interessant vindt.
  3. Tik bovenaan, naast de naam van het onderwerp, op Meldingen krijgen .
    • Als je het belicoon niet kunt vinden op de pagina met zoekresultaten, tik je op Menu  en dan Meldingen krijgen .

De Google-app kan ook updates sturen over onderwerpen die je misschien interessant vindt op basis van je eerdere zoekactiviteit. Meer informatie over de instelling Web- en app-activiteit

Meldingen over een specifiek onderwerp uitzetten

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven naast je profielfoto of initiaal op Meldingen krijgen .
  3. Tik naast een melding op Menu .
  4. Selecteer een optie, zoals 'Niet geïnteresseerd in…' of 'Meldingen uitzetten voor…'.

Tip: Sommige meldingen hebben een knop Uitzetten of Niet geïnteresseerd als je ze op het startscherm van je telefoon bekijkt. Tik op de knop om meldingen over dat onderwerp te stoppen.

Meldingscategorieën uitzetten

Als je geen meldingen wilt krijgen over een specifieke categorie, zoals het weer of sport, kun je afzonderlijke categorieën uitzetten in de instellingen voor meldingen.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Meldingen en dan Naar apparaatinstellingen.
    • Belangrijk: Voor gebruikers met oudere app-versies staat er misschien Meldingen in plaats van Naar apparaatinstellingen.
  3. Tik op Uitzetten naast de categorieën die je wilt uitzetten.

Alle meldingen uitzetten

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Meldingen en dan Naar apparaatinstellingen.
    • Belangrijk: Voor gebruikers met oudere app-versies staat er misschien Meldingen in plaats van Naar apparaatinstellingen.
  3. Tik bovenaan, naast Alle Google-meldingen, op Uitzetten .

Beheren hoe je locatie wordt gebruikt voor meldingen

De Google-app gebruikt de omgeving waarin je je bevindt om je bepaalde meldingen te sturen, zoals weerupdates en crisismeldingen, om te zorgen dat ze relevant en nuttig zijn. Google bepaalt deze omgeving op de achtergrond op basis van verschillende bronnen zoals je IP-adres en eventueel de locatie van je apparaat en je eerdere activiteit (afhankelijk van je instellingen).

Via de optie 'Huidige locatie gebruiken' in de instellingen voor meldingen van de Google-app kun je bepalen of de Google-app je locatie op deze manier gebruikt. De instelling Huidige locatie gebruiken staat standaard aan zodat je belangrijke meldingen voor je locatie krijgt. Je kunt de instelling altijd uitzetten.

Belangrijk: Als Huidige locatie gebruiken aanstaat, slaat de Google-app de omgeving waarin je je bevindt tijdelijk op, zodat de app je laatst bekende locatie kan gebruiken om je nuttige updates te sturen. Deze informatie wordt automatisch verwijderd op basis van het Privacybeleid van Google.

Gebruik van huidige locatie uitzetten voor meldingen

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Meldingen en dan Je instellingen voor meldingen.
    • Belangrijk: Voor gebruikers met oudere apps staat er misschien Meldingen waarvoor je je hebt aangemeld in plaats van Je instellingen voor meldingen.
  3. Tik bovenaan de pagina naast Huidige locatie gebruiken op Uitzetten .

Belangrijk: Als je thuis- of werklocatie is ingesteld op Google, kun je nog steeds locatiegebaseerde meldingen krijgen als Huidige locatie gebruiken uitstaat. Meer informatie over hoe je je locatie-instellingen updatet

Je meldingsactiviteit verwijderen

1. Ga op je apparaat naar myactivity.google.com.
  2. Tik op Andere Google-activiteit.
  3. Tik onder 'Je interesses en meldingen' op Verwijderen.