Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Googlen ilmoitusten muuttaminen

Google-sovellus lähettää ilmoituksia sinua kiinnostavista aiheista, kuten TV-ohjelmista, urheilujoukkueista ja trendaavista hakuaiheista. Sovellus lähettää myös ilmoituksia esimerkiksi lähialueen säästä ja kriiseistä.

Voit valita, mitä ilmoituksia Google-sovelluksesta lähetetään:

Tiettyä aihetta koskevien ilmoitusten laittaminen päälle

1. Avaa Google-sovellus Google Haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae kiinnostavia aiheita.
  3. Valitse yläosasta aiheen nimen vierestä Tilaa ilmoitukset .
    • Jos et löydä kellokuvaketta hakutulossivulla, kokeile valikkokuvaketta ja sitten Tilaa ilmoitukset.

Google-sovellus voi myös lähettää aiemman hakutoimintasi perusteella päivityksiä aiheista, joista saatat olla kiinnostunut. Lue lisää Verkko- ja sovellustoiminta ‐asetuksesta.

Tiettyä aihetta koskevien ilmoitusten laittaminen pois päältä

1. Avaa Google-sovellus Google Haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaa tai alkukirjainta .
  3. Valitse ilmoituksen vierestä Valikko .
  4. Valitse vaihtoehto, kuten "En ole kiinnostunut…" tai "Laita ilmoitukset pois päältä…".

Vinkki: Joissakin ilmoituksissa on Laita pois päältä- tai En ole kiinnostunut ‐painike, kun katsot niitä puhelimesi aloitusnäytöllä. Napauta painiketta, jos haluat lopettaa sitä koskevat ilmoitukset.

Ilmoitusluokkien laittaminen pois päältä

Jos haluat lopettaa tietyn luokan ilmoitukset (esim. sää tai urheilu), voit laittaa luokan pois päältä ilmoitusasetuksista.

1. Avaa Google-sovellus Google Haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Ilmoitukset ja sitten Siirry laitteen asetuksiin.
    • Tärkeää: Vanhempaa sovellusversiota käyttävät käyttäjät voivat nähdä Ilmoitukset‑vaihtoehdon Siirry laitteen asetuksiin sijaan.
  3. Valitse pois päältä niiden kategorioiden vierestä, jotka haluat laittaa pois päältä.

Kaikkien ilmoitusten laittaminen pois päältä

1. Avaa Google-sovellus Google Haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Ilmoitukset ja sitten Siirry laitteen asetuksiin.
    • Tärkeää: Vanhempaa sovellusversiota käyttävät käyttäjät voivat nähdä Ilmoitukset‑vaihtoehdon Siirry laitteen asetuksiin sijaan.
  3. Valitse yläreunasta Kaikki Google-ilmoitukset ‐kohdan vierestä Laita pois päältä .

Valitse, miten sijaintiasi käytetään ilmoituksiin

Google-sovellus käyttää karkeaa aluettasi lähettääkseen ilmoituksia, esimerkiksi säätietoja ja kriisitiedotteita, jotta ne ovat mahdollisimman osuvia ja hyödyllisiä. Google määrittää karkean alueen taustalla esimerkiksi laitteesi IP-osoitteen ja asetuksista riippuen sijainnin ja aiemman toiminnan perusteella.

Google-sovelluksen Käytä nykyistä sijaintia ‑ilmoitusasetuksella voit valita, käyttääkö Google sijantia näin. Käytä nykyistä sijaintia ‐asetus on oletuksena päällä, jotta saat tärkeät ilmoitukset, mutta voit laittaa sen pois päältä milloin tahansa.

Tärkeää: Kun Käytä nykyistä sijaintia ‐asetus on päällä, Google-sovellus tallentaa karkean alueen väliaikaisesti, jotta sovellus voi lähettää hyödyllisiä päivityksiä viimeisimmän tiedetyn sijaintisi perusteella. Nämä tiedot poistetaan automaattisesti Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Nykyiseen sijaintiin perustuvien ilmoitusten laittaminen pois päältä

1. Avaa Google-sovellus Google Haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Ilmoitukset ja sitten Ilmoitusasetukset.
    • Tärkeää: Vanhempaa sovellusversiota käyttävät käyttäjät voivat nähdä Tilaamasi ilmoitukset ‐kohdan Ilmoitusasetukset sijaan.
  3. Valitse sivun yläreunasta Käytä nykyistä sijaintia ‐kohdan vierestä Poista käytöstä .

Tärkeää: Jos kotisi tai työpaikkasi sijainti on määritetty Googlessa, saatat silti saada sijaintiin perustuvia ilmoituksia, kun "Käytä nykyistä sijaintia" on pois päältä. Lue lisää sijaintiasetusten päivittämisestä.

Ilmoitustapahtumien poistaminen

1. Avaa laitteellasi myactivity.google.com.
  2. Valitse Muun Google-toiminta.
  3. Valitse "Kiinnostuksen kohteet ja ilmoitukset" ‑kohdasta Poista.

Muita lähteitä