Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Bewerkingen voor een plaats in de zoekresultaten voorstellen

Als je onjuiste informatie over plaatsen in de Google-zoekresultaten vindt, kun je ons dit laten weten. Als je een bedrijfseigenaar bent, kun je leren hoe je informatie over je bedrijf beheert.

Belangrijk: Deze functie is in sommige landen en regio's niet beschikbaar.

Details waarvoor je bewerkingen kunt voorstellen

U kunt gegevens over een plaats toevoegen of bewerken, waaronder:

• Naam
  • Adres
  • Markeringslocatie
  • Openingstijden of andere gegevens

Je kunt ook bedrijfskenmerken toevoegen of bewerken met nuttige informatie, zoals:

• Leveringsopties
  • Toegankelijkheid voor rolstoelen
  • Zitplaatsen buiten

Een bewerking voor een plaats voorstellen

1. Ga op je computer naar Google.com.
  2. Zoek naar een plaats. Bovenaan de zoekresultaten staat een overzicht van de plaats.
  3. Klik onderaan het overzicht op Bewerking voorstellen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Bedrijfskenmerken bewerken

1. Ga op je computer naar Google.com.
  2. Zoek naar een bedrijf. Rechts van de zoekresultaten staat een profiel van het bedrijf.
  3. Klik onder de bedrijfsgegevens op De meest recente informatie delen.

Een plaats markeren als gesloten of verhuisd

U kunt ook een plaats markeren die:

• permanent gesloten is,
  • naar een nieuwe locatie is verhuisd,
  • niet bestaat (een plaats die niet meer bestaat of nooit heeft bestaan),
  • een privélocatie of een huis is (een plaats die niet moet worden weergegeven, zoals iemands huis),
  • spam, nep of aanstootgevend is (een nepbedrijf of een plaats met aanstootgevende content die niet moet worden weergegeven),
  • een duplicaat is (een plaats die een kopie is van een andere plaats in Google Maps).
Tip: Als je van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dien je een juridisch verzoek in.

Wachttijd om correcties te publiceren

We controleren alle bewerkingen, dus het kan even duren voordat de zoekresultaten worden geüpdatet.

Hoe een goede bewerking eruitziet

Naam

Gebruik de officiële naam van een plaats. Dat is de naam die op de etalage of de website staat. Voeg geen extra opmerkingen toe in het veld voor de naam.

Adres

Geef een officieel adres op. Als Maps een adres voorstelt dat niet compleet is, voeg je extra gegevens toe.

Markering

Zorg dat je als je een markering verplaatst, ver genoeg hebt ingezoomd en schakel over naar satellietweergave. Zo kun je gebouwen bekijken en de markering nauwkeurig neerzetten op de locatie van de plaats.

Categorie

Gebruik specifieke categorieën als je een plaats beschrijft. Gebruik bijvoorbeeld Kledingwinkel in plaats van Winkel.

Openingstijden

Vul de openingstijden voor een plaats in. Je kunt verschillende tijden toevoegen voor verschillende dagen van de week.

Telefoonnummer

Gebruik het primaire telefoonnummer. Controleer eerst of het nummer dat je hebt voorgesteld, correct is.

Website

Gebruik de officiële website. Geef geen links op naar sociale-netwerksites, sites van reviewverzamelsites of andere soortgelijke websites.