Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Läsa in mobilsidor snabbare med Web Light

När du besöker en sida från sökresultaten på en telefon kan sidan konverteras och optimeras med Web Light. Det görs så att mobildataförbrukningen ska minska medan det relevanta innehållet finns kvar.

Med Web Light kan du

• läsa in sidor snabbare om du har en långsam internetanslutning
  • se en enklare version av sidan eller välja att läsa in originalet
  • minska mobildataförbrukningen när du söker på Google.

Var är Web Light tillgängligt?

• Funktionen är tillgänglig på Android-telefoner i Google-appen  och Google Go-appen Google Go.
  • Funktionen är tillgänglig på KaiOS-telefoner.
  • Web Light är inte tillgängligt i alla länder.

Välja när sidor ska läsas in med Web Light

När du söker i Google-appen kan du välja om en Web Light-version av en sida ska läsas in, om det finns en sådan.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna google.com/preferences.
  3. Välj när sidor ska läsas in med Web Light under Optimera sidorna så att de läses in snabbare.
  4. Scrolla och tryck på Spara.

Inaktivera Web Light

I Google-appen

Tips! Om du vill byta till den ursprungliga sidan från Web Light-versionen trycker du på Visa original högst upp.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna google.com/preferences.
  3. Tryck på Aldrig under Optimera sidorna så att de läses in snabbare.
  4. Scrolla och tryck på Spara.
I Google Go-appen
Tips! Om du vill öppna den ursprungliga sidan trycker du på Ta bort Ta bort bredvid LITE.
  1. Öppna Google Go-appen Google Go på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  3. Inaktivera Använd begränsat läge under Data.
På KaiOS-telefoner
  1. Öppna google.com/preferences.
  2. Tryck på Aldrig under Optimera sidorna så att de läses in snabbare.
  3. Scrolla och tryck på Spara.