Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Mobiele pagina's sneller laden met Web Light

Als je op een mobiel apparaat vanuit de zoekresultaten naar een pagina gaat, kan Web Light de pagina converteren en optimaliseren om relevante content te behouden en minder van je mobiele data te gebruiken.

Met Web Light kun je het volgende:

• Pagina's sneller laden als je een trage internetverbinding hebt.
  • Een eenvoudigere versie van een pagina bekijken of ervoor kiezen om de originele content te laden.
  • Minder mobiele data gebruiken terwijl je op Google zoekt.

Beschikbaarheid van Web Light

• Deze functie is beschikbaar op Android-telefoons in de Google-app en in de Google Go-app Google Go.
  • Deze functie is beschikbaar op KaiOS-telefoons.
  • Web Light is niet in alle landen beschikbaar.

Kiezen wanneer je pagina's wilt laden met Web Light

Als je in de Google-app zoekt, kun je kiezen wanneer een Web Light-versie van een pagina moet worden geladen (indien beschikbaar).

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar google.com/preferences.
  3. Kies onder 'Pagina's optimaliseren voor sneller laden' wanneer je pagina's wilt laden met Web Light.
  4. Scroll en tik op Opslaan.

Web Light uitschakelen

In de Google-app

Tip: Als je vanuit de Web Light-versie naar de originele pagina wilt gaan, tik je bovenaan op Origineel bekijken.

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar google.com/preferences.
  3. Tik onder 'Pagina's optimaliseren voor sneller laden' op Nooit.
  4. Scroll en tik op Opslaan.
In de Google Go-app
Tip: Tik naast LITE op Verwijderen Verwijderen om naar de oorspronkelijke pagina te gaan.
  1. Open de Google Go-app Google Go op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Schakel onder Data de optie Lite-versie gebruiken uit.
Op KaiOS-telefoons
  1. Ga naar google.com/preferences.
  2. Tik onder 'Pagina's optimaliseren voor sneller laden' op Nooit.
  3. Scroll en tik op Opslaan.