3D en augmented reality in Zoeken

Als je zoekt op Google, kun je bepaalde resultaten in 3D en augmented reality (AR) bekijken.

Wat je nodig hebt

Als je 3D-resultaten wilt bekijken en ze in AR wilt bedienen, heb je het volgende nodig:

• iPhone 6s of hoger
  • iOS 11 of hoger
  • Safari, Chrome of de Google-app

Meer informatie over welke apparaten AR ondersteunen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op iPhone.

3D-resultaten zoeken en bedienen

1. Open Safari, Chrome Chrome of de Google-app Google-app op je iPhone.
  2. Ga naar google.nl.
  3. Zoek naar een dier, object of plaats.
  4. Als er een 3D-resultaat beschikbaar is, tik je op Weergeven in 3D Weergeven in 3D.
  5. Interactie met het 3D-resultaat:
    • In AR: Tik op AR en volg de instructies op het scherm.
    • Op je iPhone: Tik op Object.

Wat is er beschikbaar in AR

Belangrijk: Deze functie is in bepaalde talen beschikbaar.

Hier volgen enkele voorbeelden van zoekopdrachten die je kunt uitvoeren en bekijken in AR:

Landdieren

Tijger, reuzenpanda, luipaard, geit, jachtluipaard, pony, bruine beer, wolf, shetlandpony, python, arabier, wasbeer, egel en hert

Waterdieren

Wilde eend, alligator, witte haai, octopus, zeeduivel en zeeschildpad

Vogels

Ara, keizerpinguïn en arend

Huisdieren

Pomeriaan, golden retriever, labrador, rottweiler, Franse buldog, mopshond en kat

Menselijke anatomie

Menselijk spijsverteringsstelsel, ademhalingsstelsel, endocrien systeem, vrouwelijk voortplantingsstelsel, zenuwstelsel, lymfevatenstelsel, mannelijk voortplantingsstelsel, integumentum, uitscheidingsstelsel, perifeer zenuwstelsel, urinewegen, skeletsysteem, spiersysteem en bloedsomloop

Celstructuren

Mitochondrion, prokaryoot, endoplasmatisch reticulum, bacterie, eukaryoot, plantencel, ruw endoplasmatisch reticulum, nucleolus, flagellum, celmembraan, dierlijke cel, Golgi-apparaat, ribosomen, glad endoplasmatisch reticulum, chromatine, kernmembraan, fimbria, bacteriële capsule, plasmiden, centrale vacuole, cristae, plasmamembraan, celwand en cisternae

Scheikundige termen

Functionele groep, organische chemie, methylacetaat, propanol, salicylzuur, 1-broombutaan, koolwaterstof, alkaan, elektrolyt, ionaire binding, covalente binding, chemische binding, metaalbinding, chemische verbinding, etheen, hybridisatie en kwantummechanisch model

Biologische termen

Eenzaadlobbige, tweezaadlobbige, eukaryote chromosoomstructuur, rode bloedcel, monocyt, neutrofiel, basofiel en eosinofiel

Natuurkundige termen

Solenoïde

Meer

De Grotte-Chauvet, Neil Armstrong en de Apollo 11-commandomodule

Aanvullende bronnen