Je Google-podcasts beheren

Tip: Update de Google-app voor de nieuwste functies van Podcasts.

Afleveringen downloaden

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een podcast en dan een aflevering en dan Downloaden Downloaden.

Afleveringen automatisch downloaden

Je kunt nieuwe afleveringen van je favoriete podcasts automatisch downloaden.

1. Tik in Google Podcasts Google Podcasts op Home Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Podcastinstellingen en dan Automatisch downloaden.
  4. Schakel Nieuwe afleveringen automatisch downloaden in.
  5. Selecteer onder 'Je abonnementen' de podcasts die je automatisch wilt downloaden.

Wijzigen wanneer downloads worden verwijderd

Standaard verwijdert Google Podcasts gedownloade afleveringen:

• 24 uur nadat je de podcast hebt beluisterd
  • 30 dagen nadat de podcast is gedownload

Ga als volgt te werk om deze tijden te wijzigen:

1. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Voltooide afleveringen verwijderen en kies wanneer dit moet gebeuren.
  3. Tik op Onvoltooide afleveringen verwijderen en kies wanneer dit moet gebeuren.

Gedownloade afleveringen verwijderen

Verwijderen:

• Een specifieke aflevering verwijderen:
    1. Tik op de aflevering.
    2. Tik op Gedownload Gedownload en dan Download verwijderen.
  • Alle gedownloade afleveringen verwijderen:
    1. Tik op Activiteit Activiteit en dan Downloads.
    2. Tik op Meer Meer en dan Alles verwijderen.

Afmelden voor podcasts

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Activiteit Activiteit en dan Abonnementen.
  3. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  4. Zo meld je je af voor podcasts:
    • Eén podcast: tik naast de podcast op Afmelden Afmelden.
    • Meerdere podcasts: selecteer de podcasts waarvoor je je wilt afmelden en tik meerdere keren op Afmelden Afmelden voor meerdere items.

Een podcast toevoegen aan je startscherm

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de pagina van de podcast.
  3. Tik op Meer Meer en dan Toevoegen aan startscherm.

Als je een podcast van je startscherm wilt verwijderen, sleep je deze naar Verwijderen.

Slaaptimer instellen

Je kunt een slaaptimer instellen om op te slaan waar je bent gebleven als je naar een aflevering luistert.
  1. Tik tijdens het luisteren van een podcast onderaan op de aflevering.
  2. Scroll omlaag en tik op Slapen Slaap.
  3. Stel een timer in of tik op Einde van deze aflevering.
  4. Tik op Starten.

Andere podcastinstellingen beheren

Google Podcasts gebruiken in de donkere modus

De donkere modus is beschikbaar voor Android 9 en hoger.

Op Android 10 en hoger

1. Open de app Instellingen Instellingen-app.
  2. Tik op Scherm.
  3. Schakel Donker thema in.
Als het donkere thema niet wordt toegepast in Google Podcasts, kun je proberen het thema voor de Google-app in te stellen op Systeemstandaard. Meer informatie over hoe je de instellingen van de Google-app kunt wijzigen

Op Android 9

Als je de donkere modus wilt inschakelen, schakel je eerst de batterijbesparing op je apparaat in. Meer informatie over hoe je de batterijbesparing inschakelt

De site van een podcast bezoeken

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de pagina van de podcast.
  3. Tik op Website bezoeken Website bezoeken.

Doneren aan een podcast

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de pagina van de podcast.
  3. Tik op $ Doneren om een donatiepagina te openen.

Tip: Niet alle podcasts hebben een donatiepagina.

Hoe gepersonaliseerde aanbevelingen werken

Als je bent ingelogd op je Google-account, kan Google je aanbevelingen laten zien voor podcasts. Aanbevelingen zijn gebaseerd op je luistergeschiedenis in Google Podcasts. Als je 'Web- en app-activiteit' hebt ingeschakeld, worden ze ook gebaseerd op je activiteit in Google-producten. Meer informatie over hoe je de activiteit in je account beheert

Gepersonaliseerde aanbevelingen in- of uitschakelen:

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je telefoon of tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Podcastinstellingen.
  3. Ga naar 'Verkennen' en schakel Gepersonaliseerde aanbevelingen weergeven in of uit.