Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Om biblioteksprojektet

Biblioteksprojektet gör det möjligt att söka på Google i miljontals böcker på en mängd olika språk. Det gäller även böcker som är sällsynta, utgångna från förlaget eller i princip oåtkomliga utanför biblioteken.

Visa en bok från biblioteksprojektet

Om en bok från biblioteksprojektet anses vara allmän egendom gör Google den tillgänglig för allmänheten och du kan läsa boken från början till slut. Läs om hur du visar böcker i Google Böcker.

I annat fall kan du ändå söka igenom bokens text, men Google Böcker visar endast några textutdrag som innehåller söktermen. Ibland ger rättighetsinnehavare av upphovsrättsskyddade böcker oss tillstånd att visa mer än utdrag. I sådana fall kan du se en andel av sidorna från boken, eller till och med hela boken, beroende på rättighetsinnehavarens önskemål.

Om vi vet om att en bok finns men inte har skannat den ännu ser du bara grundläggande bibliografisk information om boken, liknande den i en bibliotekskatalog. Om du vill hitta en tryckt utgåva använder du länkarna till återförsäljare eller bibliotek nedan.

Så här visas böcker i Google Böcker:

Hur bibliotek samarbetar med Google

Bibliotek över hela världen samarbetar med Google, som ser till att deras samlingar ingår i Google Böcker. Biblioteken får en digital kopia av alla böcker som skannas från deras samlingar. Kopian bevaras och görs tillgänglig för låntagare där upphovsrättslagstiftning tillåter det.

Många av de bibliotek som vi arbetar med har offentliggjort sina avtal och i dem framgår omfattningen av deras samarbete med Google. Några exempel är University of California och Big Ten Academic Alliance, vilket omfattar institutioner som University of Illinois, University of Minnesota och Ohio State University.