Nyheter i Google Sök

11 december 2019

Öva på ditt uttal

När du ställer en fråga om uttal, definition eller översättning av ett ord i Google Sök kan du få ett resultat som du kan lyssna på, så att du kan öva på uttalet. Du kan till exempel söka efter ”how to pronounce entrepreneur” och få ett alternativ att öva på att säga ”entrepreneur”.

När ikonen Lyssna Volym visas kan du trycka på den för att höra hur ordet uttalas enligt den engelska ordlistan. Du kan byta mellan amerikanskt och brittiskt uttal högst upp i resultatet.

Om du vill öva och få feedback på ditt uttal av ett ord väljer du Öva Öva och säger sedan ordet. Om ditt uttal inte överensstämmer med ordlistan får du tips om hur du kan förbättra uttalet.

Med funktionen Öva Öva kan du få hjälp att uttala ordet på ett sätt som de flesta engelsktalande förstår, även när uttal varierar beroende på accent.

Uttalsövning är bara tillgängligt på Android-enheter. Det är inte tillgängligt för alla språk och accenter, och det är inte tillgängligt för ord som är nedsättande eller stötande.

Hitta bildexempel i resultaten för Ordlista och Översätt

När du slår upp definition eller översättning för ord i Google Sök visas relaterade bilder, så att det blir enklare för dig att välja bland resultat, särskilt för ord som har flera betydelser. Om du till exempel söker efter ”the definition of seal” ser du bilder av ventiltätning under en definition och bilder av vattenlevande däggdjur under en annan.

Resultat från Ordlista och Översätt visas med bilder som ger ytterligare kontext. När du hittar en bild som överensstämmer med det du letar efter kan du välja det resultat som är mest korrekt.

För närvarande visas bara bilder för vissa substantiv i den engelska ordlistan, men vi planerar att utöka den här funktionen i samband med framtida förbättringar.