Een collectie maken en er met anderen samen aan werken in Zoeken

Als je een nieuwe collectie maakt, kun je iemand uitnodigen om je collectie te vinden of met je samen te werken. Je kunt links, afbeeldingen en plaatsen uit Google-zoekresultaten aan collecties toevoegen, zodat je ze later snel kunt terugvinden.

Belangrijk: Deze functie is niet in alle landen of talen beschikbaar.

Een collectie maken

In de Google-app

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Collecties en dan Nieuw Toevoegen .
  3. Geef de collectie een naam.
  4. Tik op Maken en dan Items zoeken om toe te voegen.

In een browser

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar google.com.
    • Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Collecties en dan Nieuw Toevoegen .
  3. Geef de collectie een naam.
  4. Tik op Maken en dan Items zoeken om toe te voegen.

Een collectie delen

In de Google-app

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Collecties.
  3. Tik op de collectie die je wilt openen.
  4. Tik onder de naam van de collectie op Delen.
  5. Schakel Delen in.
    • Als je anderen toegang wilt geven tot je collectie, selecteer je Bijdrager aan.
    • Als je wilt dat anderen je collectie alleen kunnen bekijken, selecteer je de link Alleen weergeven.

In een browser

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar google.com.
    • Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Collecties.
  3. Tik op de collectie die je wilt openen.
  4. Tik onder de naam van de collectie op Delen.
  5. Schakel Delen in.
    • Als je anderen toegang wilt geven tot je collectie, selecteer je Bijdrager aan.
    • Als je wilt dat anderen je collectie alleen kunnen bekijken, selecteer je de link Alleen weergeven.

Een collectie verwijderen

In de Google-app

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Collecties.
  3. Tik op de collectie die je wilt openen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meeren dan Verwijderen en dan Verwijderen.

In een browser

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar google.com.
    • Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Collecties.
  3. Tik op de collectie die je wilt openen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meeren dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Belangrijk: Je kunt alleen collecties verwijderen die door jou zijn gemaakt. Je kunt geen collecties verwijderen die zijn gemaakt door Google of anderen.