Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

De instellingen voor Discover wijzigen

In Discover kun je je taal-, video- en advertentie-instellingen wijzigen en bepalen welke activiteit je deelt met Google.

Stories in een andere taal zichtbaar maken of verbergen

Geen stories meer krijgen in een andere taal
  1. Open op je Android-apparaat de Google-app  of ga in je browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in een kaart op Meer Meer.
  3. Tik op Geen artikelen in het [taal] tonen.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet voor alle kaarten beschikbaar.
Opnieuw stories krijgen in een andere taal

In de Google-app

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Interesses en dan Verborgen.
  3. Maak onder Gegevenstypen de taal zichtbaar die je wilt terughalen.

In de browser

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet in de browser naar google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren en dan Verborgen.
  4. Maak onder Gegevenstypen de taal zichtbaar die je wilt terughalen.

Weerinstellingen wijzigen

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in Discover op de kaart Weer.
  3. Tik rechtsboven op Meer More en dan kies Fahrenheit of Celsius.

Automatisch afspelen van videovoorbeelden beheren

Video's in Discover kunnen automatisch worden afgespeeld zonder geluid. Je kunt deze videovoorbeelden aan- of uitzetten en aanpassen wanneer ze worden afgespeeld.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Algemeen.
  3. Tik op Videovoorbeelden automatisch afspelen.
  4. Kies Nooit, Alleen via wifi of Via wifi en mobiele data.

Instellingen voor je Discover-meldingen wijzigen

Je kunt de instellingen voor de Google-app wijzigen, zoals Discover-meldingen, of meldingen van de Google-app aan- of uitzetten. Meer informatie over hoe je je Google-meldingen wijzigt

Wijzigen welke advertenties je ontvangt

Je kunt Discover niet zonder advertenties gebruiken, maar je kunt wel aanpassen welke advertenties je te zien krijgt. Je herkent deze kaarten aan het woord Advertentie. Zo zorg je dat je geen advertenties meer ziet van een bepaalde adverteerder:
  1. Tik rechtsboven in een advertentie op Meer Moreen dan Waarom krijg ik deze advertentie te zie?
  2. Schakel Advertenties weergeven van [adverteerder] uit.
Ga naar Advertentie-instellingen om te wijzigen welke advertenties je ziet. Discover kan personaliseren welke advertenties je ziet, gebaseerd op een deel van je Google-instellingen en -activiteiten. Ga naar Mijn activiteit om eerdere activiteit die is opgeslagen in je Google-account te zoeken en aan te passen.

Je Discover-activiteit zoeken en verwijderen

Je Discover-activiteit is privé. Je kunt je activiteit alleen bekijken als je bent ingelogd op je Google-account.
  1. Ga naar de pagina Mijn activiteit. Je wordt mogelijk gevraagd in te loggen op je Google-account.
  2. Op deze pagina kun je een dagoverzicht bekijken van de kaarten die de Google-app naar je apparaat heeft verzonden. Je kunt zien of je een kaart hebt bekeken, aangepast of verborgen.
  3. Als je je activiteit wilt verwijderen, ga je naar de pagina over het verwijderen van je activiteit.

Welke activiteit wordt opgeslagen in Discover

Als je Discover gebruikt, bewaart en gebruikt Google de volgende informatie in je activiteit:

• De kaarten en resultaten die zijn weergegeven in Discover
  • Welke kaarten je bekijkt of aanpast
  • Onderwerpen die je markeert als 'Niet geïnteresseerd in'
  • De apparaten die je gebruikt om Discover te bekijken
  • Advertenties