Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hantera appinformation från dina enheter

Du kan bestämma om du vill spara information om appar som är installerade på enheter där du är inloggad med Google-kontot, till exempel appens namn och version. Denna data används så att det ska bli lättare att interagera med installerade appar via Google Assistent eller Google Sök. Till exempel blir det lättare för Google-assistenten att avgöra vilken app som ska användas för en åtgärd.

1. Öppna Data för assistenten eller Din data på Sök.
  2. Tryck på Appinformation från dina enheter under Inställningar för hela Google.
  3. Aktivera Appinformation från dina enheter.

Obs! Den här inställningen påverkar inte hur information om installerade appar sparas av andra tjänster från Google, till exempel Google Play eller Android Backup.

Radera appinformation från dina enheter

Appinformation från dina enheter raderas från Google-kontot när du inaktiverar inställningen. Apparna raderas inte från enheterna.

Så är appinformation från dina enheter till hjälp för dig

Informationen hjälper Google att identifiera vilken app som ska användas för en uppgift. När du till exempel säger ”Hey Google, spela upp musik” till Google-assistenten eller en smart enhet kan assistenten välja vilken musikapp som ska öppnas utifrån den här informationen.

Varför är Appinformation från dina enheter aktiverat?

Den data som nu sparas med inställningen Appinformation från dina enheter sparades tidigare via inställningen Enhetsinformation. Om inställningen Enhetsinformation var aktiverad tidigare har även inställningen Appinformation från dina enheter aktiverats åt dig. På så vis får du samma upplevelse även i fortsättningen. Du kan när som helst inaktivera Appinformation från dina enheter.