Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

App-gegevens vanaf je apparaten beheren

Je kunt informatie over de geïnstalleerde apps op je ingelogde apparaten (zoals de naam en versie van een app) opslaan in je Google-account. Via deze gegevens kun je gemakkelijker met de geïnstalleerde apps communiceren als je de Google Assistent of Google Zoeken gebruikt. De Google Assistent kan zo bijvoorbeeld beter begrijpen welke app moet worden gebruikt om een actie uit te voeren.

1. Ga naar Je gegevens in de Assistent of Je gegevens in Google Zoeken.
  2. Tik onder 'Opties die overal op Google werken' op App-gegevens vanaf je apparaten.
  3. Schakel App-gegevens vanaf je apparaten in.

Opmerking: Deze instelling is niet van invloed op de opslag van gegevens van geïnstalleerde apps door andere Google-services, zoals Google Play of Android Backup.

App-gegevens vanaf je apparaten verwijderen

App-gegevens vanaf je apparaten worden verwijderd uit je Google-account als je de instelling uitschakelt. Je apps worden niet van je apparaten verwijderd.

Hoe app-gegevens vanaf je apparaten je kunnen helpen

Aan de hand van deze gegevens kan Google herkennen welke app moet worden gebruikt om een taak te voltooien. Als je bijvoorbeeld 'Hey Google, speel muziek af' zegt tegen de Google Assistent of je smartapparaat, kan de Google Assistent op basis van deze gegevens een muziek-app selecteren om te openen.

Waarom 'App-gegevens vanaf je apparaten' is ingeschakeld

Gegevens die zijn opgeslagen door de instelling 'App-gegevens vanaf je apparaten', werden eerder opgeslagen door de instelling 'Apparaatgegevens'. Omdat we willen zorgen dat de functionaliteit consistent blijft, is de instelling 'App-gegevens vanaf je apparaten' ingeschakeld als de instelling 'Apparaatgegevens' was ingeschakeld. Je kunt 'App-gegevens vanaf je apparaten' op elk gewenst moment uitschakelen.