Links, afbeeldingen en meer vanuit zoekresultaten opslaan in collecties

Je kunt links, afbeeldingen en plaatsen vanuit de Google-zoekresultaten opslaan in collecties, zodat je ze later snel kunt terugvinden.

Belangrijk: Deze functie is misschien niet in alle talen en landen beschikbaar. Log in op je Google-account om je collecties te vinden.
Op je Android-telefoon of -tablet kun je je collecties maken, vinden en delen in de Google-app of op google.com/collections. Je kunt afbeeldingen, plaatsen, recepten, series en films, en bepaalde webpagina's opslaan. In de Google-app kun je ook producten volgen.

Een collectie maken

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Collecties Toevoegen aan en dan Je collecties bekijken en dan Nieuwe collectie Toevoegen.
  3. Geef de collectie een naam.
  4. Tik op Maken.
  5. Zoek items om op te slaan.

Items opslaan in een collectie

Zo sla je items op:

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Voer een zoekopdracht uit.
  3. Tik op het resultaat dat je wilt opslaan.
  4. Tik bovenaan op Toevoegen aan Toevoegen aan.

Zo sla je afbeeldingen op:

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Voer een zoekopdracht uit.
  3. Tik op de gewenste afbeelding.
  4. Tik bovenaan op Meer  Meer en dan Toevoegen aan Toevoegen aan.
Tip: Het item wordt opgeslagen in je meest recente collectie. Als je een andere collectie wilt kiezen, tik je op Wijzigen en dan kies een collectie.

Je opgeslagen items zoeken of verwijderen

Belangrijk: Je kunt collecties verwijderen die je zelf hebt gemaakt. Je kunt geen collecties verwijderen die zijn gemaakt door Google of anderen.

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Collecties Toevoegen aan en dan kies een collectie.
  3. Tik op Selecteren en kies de items die je wilt verwijderen.
  4. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.
Tip: Tik rechts op Meer Meer en dan Verwijderen als je de hele collectie wilt verwijderen.

Een collectie delen of je instellingen wijzigen

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Collecties Toevoegen aan.
  3. Tik op een collectie.
  4. Delen of je instellingen wijzigen:
    • Delen: Tik bovenaan op Delen .
    • Je instellingen voor delen wijzigen: Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen voor delen.