Anpassa sökwidgeten

Du kan styra vilken färg, form och genomskinlighet som sökwidgeten på din mobil eller surfplatta med Android ska ha.

Obs! Sökwidgeten är inte tillgänglig på Pixel.

1. Lägg till sökwidgeten på startskärmen om du inte redan har gjort det. Läs mer om hur du lägger till en widget.
  2. Öppna Google-appen Google Sök på en mobil eller surfplatta med Android.
  3. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Anpassa widget.
  4. Anpassa widgetens färg, form och genomskinlighet samt Google-logotypen genom att trycka på ikonerna längst ned.
  5. När du är klar trycker du på Klar.

Återställa inställningarna för sökwidgeten

Du kan återställa widgetens standardinställningar. Om du gör detta eller rensar data för Google-appen återställs anpassningarna.

1. Öppna Google-appen Google Sök på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Anpassa widget.
  3. Tryck på Återställ till standardformatet längst ned följt av Klar.

Ta bort sökwidgeten

Du kan ta bort sökwidgeten från mobilen eller surfplattan. Läs mer om hur du tar bort en app, genväg, widget eller grupp.

Om du använder en äldre enhet kanske det inte går att ta bort sökwidgeten.