Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Lägga till och anpassa sökwidgeten

Sök efter information snabbare med widgeten för Google-appen på startskärmen.

Du kan styra vilken färg, form och genomskinlighet som sökwidgeten på din telefon eller surfplatta med Android ska ha.

Anpassa sökwidgeten

1. Lägg till sökwidgeten på startsidan.
  2. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Sökwidget följt av Anpassa widget.
  4. Anpassa widgetens färg, form och genomskinlighet samt Google-logotypen genom att trycka på ikonerna längst ned.
  5. Tryck på Klar.

Aktivera eller inaktivera doodlar i sökfältet

Ibland visas doodlar i sökfältet på startskärmen. De visas tillfälligt vid särskilda tillfällen, t.ex. till jul.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Sökwidget.
  3. Aktivera eller inaktivera Doodlar i sökwidgeten .

Återställa inställningarna för sökwidgeten

Du kan återställa widgetens standardinställningar. Om du gör detta eller rensar data för Google-appen återställs anpassningarna.

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Sökwidget följt av Anpassa widget.
  3. Tryck på Återställ till standardformatet längst ned följt av Klar.

Ta bort sökwidgeten

Du kan ta bort sökwidgeten från telefonen eller surfplattan. Läs mer om hur du tar bort en app, genväg, widget eller grupp.

Om du använder en äldre enhet kanske det inte går att ta bort sökwidgeten.