Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Få innehåll om mig på webbplatser som kräver betalt för att ta bort det borttaget från Google

På begäran kan vi ta bort länkar till innehåll från Googles sökresultat om innehållet finns på webbplatser som kräver att användare betalar pengar direkt till webbplatserna eller till andra aktörer för att ta bort innehållet.

Krav

Vi kan bara ta bort innehåll som uppfyller alla krav nedan:

1. Innehållet på den inskickade webbadressen handlar om dig.
  2. Det gäller inte en webbplats som recenserar företag.
  3. Webbplatsen har som praxis att kräva betalt till webbplatsen eller andra aktörer för att ta bort innehåll.

Begära borttagning av innehåll från Google Sök

Du eller ett ombud kan skicka in en begäran om att ta bort länkar till innehållet från Googles sökresultat. Ett ombud måste visa att hen har befogenhet att agera å dina vägnar.

Obs! Vi granskar bara de webbadresser som du eller ett ombud skickar in i formuläret.

Inleda begäran om borttagning

Detta händer när du har skickat in begäran om borttagning

1. Ett automatiskt meddelande skickas via e-post. Vi bekräftar att vi har tagit emot ditt begäran.
  2. Vi granskar din begäran. Varje begäran utvärderas enligt kraven ovan.
  3. Vi samlar in mer information vid behov. I vissa fall kan vi be dig om mer information. Om begäran inte innehåller tillräckligt med information för att vi ska kunna utvärdera den, till exempel om webbadresser saknas, delar vi specifika anvisningar och ber dig skicka begäran på nytt.
  4. Du får en avisering om eventuella åtgärder som har vidtagits. Om begäran inte uppfyller kraven för borttagning får du även en kort förklaring. Om begäran avvisas och du senare har ytterligare material som gäller ditt ärende kan du skicka in begäran på nytt.

Vanliga frågor

Formuläret har flera alternativ för borttagning. Vilket alternativ ska jag välja?
I avsnittet om vilket slags innehåll som ska tas bort väljer du Innehållet finns på en webbplats som kräver betalt för borttagningen. Välj sedan landet du bor i och klicka på Nästa.
Vilka webbadresser ska jag skicka för granskning?

Skicka in alla bilder eller webbsidor som du vill att vi ska granska för borttagning från Googles sökresultat.

Hur hittar jag webbadressen till innehållet jag vill rapportera?

Du hittar webbadressen till innehållet genom att söka efter sidan eller bilden som du vill rapportera.

Läs mer om att

Hur skickar jag in mer än en webbadress för granskning?

Lägg till en webbadress per rad. Du kan skicka upp till 1 000 webbadresser.

Varför ber ni om skärmbilder i formuläret?

Skärmbilder av innehållet som är relaterat till dig hjälper oss att identifiera det stötande innehållet som ska tas bort. En bild kan ha innehåll som är relevant för flera personer.

Hur tar jag en skärmbild?

Du kan ta en skärmbild på en dator eller på en mobil enhet. Det kan vara bra att ta skärmbilden på samma enhet som du använder för att skicka in formuläret. Redigera skärmbilder som du skickar in för att dölja sexuellt explicita delar.

Läs mer om hur du tar en skärmbild på en

Viktigt! Innehåll som visar sexuellt övergrepp mot barn är olagligt och får INTE delas i det här formuläret. Ta inte och skicka inte med skärmbilder som visar sexuellt övergrepp mot barn eller innehåll där någon under 18 år återges på ett sexuellt sätt. Läs mer om hur du rapporterar innehåll som visar sexuellt övergrepp mot barn.

Hur begär jag borttagning av innehåll som inte längre är tillgängligt?

Om innehållet inte längre visas på en webbsida men visas i Googles sökresultat eller som en cachelagrad sida kan du begära en uppdatering av inaktuellt innehåll.