Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Kontakta en webbplatsägare

Om du vill få innehåll borttaget från en webbplats måste du vanligtvis kontakta den som äger webbplatsen. Google styr inte över webbplatsens innehåll även om du hittat det med hjälp av Google.

Varför ska jag kontakta webbplatsägaren?

Även om Google tar bort webbplatsen eller bilden från sökresultaten finns sidan fortfarande kvar på webbplatsen. Följaktligen går det att hitta den via webbadressen, delning i sociala medier eller via andra sökmotorer.

Det bästa alternativet är därför att kontakta webbplatsägaren så att han eller hon kan ta bort sidan helt och hållet.

Obs! Om ett foto eller annan information visas i Googles sökresultat betyder det bara att informationen finns på internet, inte att Google står bakom den.

Så här kontaktar du en webbplatsägare

Det finns flera sätt att kontakta den som äger en webbplats:

1. Länken Kontakta oss: Titta efter länken Kontakta oss eller en e-postadress till webbplatsägaren. Informationen finns ofta på webbplatsens startsida.
  2. Hitta kontaktuppgifter med hjälp av WHOIS: Du kan göra en WHOIS-sökning efter webbplatsägaren via Google. Besök google.com och sök efter whois www.example.com. Du hittar oftast e-postadressen till webbplatsägaren under Innehavarens e-postadress eller Administratörens kontaktuppgifter.
  3. Kontakta webbplatsens webbhotell: Sökresultat från WHOIS innehåller vanligtvis information om vem som är värd för webbplatsen. Om du inte kan få tag i webbplatsägaren kan du testa att kontakta webbplatsens webbhotell.

Om webbplatsägaren redan har gjort ändringarna du begärde på en webbplats som visas i våra sökresultat kan du be oss ta bort inaktuell information genom att skicka en begäran om borttagning av webbsida.