Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Podcasts beluisteren met Google Podcasts

Je kunt podcasts vinden en beluisteren met Google Podcasts Google Podcasts.
Tip: Log in op je Google-account en zet Web- en app-activiteit aan om je luistervoortgang te synchroniseren op je ingelogde apparaten.Als je je activiteit instelt op automatisch verwijderen, wordt de luistervoortgang ook verwijderd na de periode die je hebt ingesteld.
Tip: Update de Google-app voor de nieuwste functies van Podcasts.

Op een Android-telefoon of -tablet kun je het volgende doen:

• De Google Podcasts-app downloaden.
  • De Google Assistent vragen om een specifieke podcast af te spelen.
  • Zoeken naar een podcast in je Google-app Google Zoeken of op google.com.

Podcasts zoeken en je erop abonneren

Je vindt je abonnementen linksboven in Google Podcasts. Als je je wilt afmelden voor een podcast, open je deze en tik je op Geabonneerd.

Belangrijk: Als je een podcast afspeelt, gebruikt Google Podcasts je apparaat om de audio op te vragen bij de website waarop de podcast wordt gehost. Dit audioverzoek bevat informatie over het apparaat dat het verzoek indient, zoals het IP-adres en het type apparaat waarop je wilt luisteren (bijvoorbeeld Chrome, Safari, Android of iOS).

Meer podcasts vinden

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Zoeken Zoeken.
  3. Je krijgt aanbevelingen.
    • Tip: In sommige landen kun je een podcastgenre kiezen. Tik bovenaan op een categorie, zoals Humor.

Een aflevering zoeken van een podcast waarop je bent geabonneerd

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Je kunt:
    • Alle beschikbare afleveringen van een podcast bekijken: Tik op de podcast.
    • Details van een aflevering bekijken: Tik op de naam van de aflevering.
    • Afleveringen in behandeling of gedownloade afleveringen bekijken: Tik onderaan op Activiteit Activiteit.
    • Nieuwe afleveringen bekijken: Tik onderaan op Home Home.
Tik linksonder op Home Home om terug te gaan naar de hoofdpagina.

Een aflevering van een podcast afspelen

1. Tik naast de aflevering op Afspelen Afspelen.
    • Op een detailpagina tik je op Aflevering afspelen.
  2. De aflevering wordt onderaan het scherm afgespeeld.
  3. Voor meer opties tik je onderaan het scherm op de aflevering die wordt afgespeeld. Je kunt onderbreken, vooruit- of terugspoelen, de snelheid wijzigen, stiltes korter maken en de slaaptimer instellen.

Meer informatie over hoe je afspeelopties toont op het vergrendelscherm

Je wachtrij beheren

Een aflevering toevoegen aan je wachtrij

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast een aflevering op Toevoegen aan wachtrij Toevoegen aan playlist.
    • Naast items in je wachtrij wordt Toegevoegd aan wachtrij Toegevoegd aan playlist weergegeven.

Afleveringen verwijderen uit je wachtrij

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Activiteit Activiteit en dan Je wachtrij.
  3. Je kunt:
    • Eén aflevering verwijderen: Tik naast de aflevering op Toegevoegd aan wachtrij Toegevoegd aan playlist.
    • Alle afleveringen verwijderen: Tik bovenaan op Meer Meer en dan Je wachtrij wissen.

De volgorde van je wachtrij wijzigen

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Activiteit Activiteit en dan Je wachtrij.
  3. Tik naast de aflevering op Verplaatsen Verplaatsen, houd dit vast en sleep de aflevering naar de gewenste plek.

Podcasts beluisteren met een ander Google-account

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Nog een account toevoegen of kies het account dat je wilt gebruiken.

Podcasts beluisteren in de auto

Een podcast toevoegen via RSS-feed

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar als je inlogt.

Je kunt een podcast ook toevoegen via RSS-feed. Zodra je de podcast hebt toegevoegd, verschijnt deze samen met de andere series waarop je geabonneerd bent.

1. Open Google Podcasts Google Podcasts op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Activiteit Activiteit en dan Abonnementen.
  3. Tik op Meer Meer en dan Toevoegen via RSS-feed.
  4. Geef de feed-URL op.
  5. Tik op Abonneren.