Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Podcasts beluisteren met Google Podcasts

Je kunt podcasts vinden en beluisteren met Google Podcasts Google Podcasts.
Tip: Log in op je Google-account en zet Web- en app-activiteit aan om je luistervoortgang te synchroniseren op je ingelogde apparaten.Als je je activiteit instelt op automatisch verwijderen, wordt de luistervoortgang ook verwijderd na de periode die je hebt ingesteld.

Podcasts zoeken en je erop abonneren

Je vindt je abonnementen linksboven in Google Podcasts. Als je je wilt afmelden voor een podcast, open je deze en tik je op Geabonneerd.

Belangrijk: Als je een podcast afspeelt, gebruikt Google Podcasts je apparaat om de audio op te vragen bij de website waarop de podcast wordt gehost. Dit audioverzoek bevat informatie over het apparaat dat het verzoek indient, zoals het IP-adres en het type apparaat waarop je wilt luisteren (bijvoorbeeld Chrome, Safari, Android of iOS).

Podcasts zoeken en je erop abonneren

1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Zoek bovenaan naar de naam van de podcast.
  3. Je kunt je op twee manieren abonneren op podcasts:
    • Klik op Abonneren als de podcast bovenaan de zoekresultaten staat.
    • Klik onder Showresultaten op de podcast en dan Abonneren.
Tip: Als je je wilt afmelden voor een podcast, open je deze en klik je op Geabonneerd.

Je abonnementen vinden

1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Abonnementen.
Tip: Als je je wilt afmelden, plaats je de muisaanwijzer op de podcast en klik je op Afmelden.
Nieuwe podcasts ontdekken

Als je wilt browsen en nieuwe podcasts wilt zoeken, kun je het volgende doen:

• Scroll naar gedeelten zoals 'Top-podcasts' en 'Trending podcasts'.
  • Zoek naar een onderwerp dat je interesseert, zoals sport of nieuws.
Een aflevering van een podcast zoeken
  1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Je kunt:
    • Alle beschikbare afleveringen van een podcast bekijken: Klik op de podcast.
    • Details van een aflevering bekijken: Klik op de naam van de aflevering.
Tip: Als je naar de hoofdpagina wilt teruggaan, klik je linksboven op Google Podcasts Google Podcasts.
Een aflevering van een podcast afspelen
  1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Klik naast de aflevering op Afspelen Afspelen.
    • Klik op een detailpagina op Aflevering afspelen.
Tip: Your episode will play at the bottom of your screen. You can move forward or back, pause, or change the speed.
Een aflevering van een podcast markeren als afgespeeld of niet afgespeeld
  1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Zoek de aflevering en klik op de naam van de aflevering.
  3. Klik op Meer Meer en dan Markeren als afgespeeld of Markeren als niet afgespeeld.
Podcasts beluisteren met een ander Google-account
  1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  3. Kies het account dat je wilt gebruiken of klik op Nog een account toevoegen.
Sneltoetsen gebruiken om audio af te spelen

Met sneltoetsen kun je je podcasts bedienen en beluisteren.

Actie Sneltoets
Afspelen of onderbreken Spatiebalk
Volgende l
Vorige j
Het volume hoger zetten Shift + pijl-omhoog
Het volume lager zetten Shift + pijl-omlaag
Dempen of dempen opheffen m

Een podcast toevoegen via RSS-feed

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar als je inlogt.

Je kunt een podcast ook toevoegen via RSS-feed. Zodra je de feed toevoegt, zie je de podcast samen met je andere geabonneerde series.

1. Ga naar Google Podcasts.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Toevoegen via RSS-feed.
  3. Geef de feed-URL op.
  4. Klik op Abonneren.