Zoekgeschiedenis opslaan

Als u uw zoekopdrachten opslaat in uw Google Webgeschiedenis, kunt u snel informatie vinden waar u in het verleden naar heeft gezocht. Stel dat u heeft gezocht naar gezonde pastarecepten, maar dat u zich later de zoektermen die u heeft gebruikt niet meer kunt herinneren. In dat geval kunt u de zoekopdrachten en de webpagina's die u heeft bezocht terugvinden in uw webgeschiedenis. Wanneer u zoekt terwijl u bent ingelogd bij uw Google-account wordt uw webgeschiedenis standaard opgeslagen.

Wilt u uw zoekgeschiedenis op een mobiel apparaat verwijderen? Lees het artikel Webgeschiedenis op een mobiel apparaat voor meer informatie.

Zoekgeschiedenis inschakelen

Als uw webgeschiedenis is uitgeschakeld, moet u deze inschakelen om uw zoekgeschiedenis op te slaan. Voer de volgende stappen uit om uw webgeschiedenis in te schakelen.

1. Ga naar de pagina met uw webgeschiedenis op google.com/history. (Of klik in de rechterbovenhoek van een pagina met zoekresultaten op het tandwielpictogram   > Webgeschiedenis.)
  2. Klik op Inschakelen.

Zoekopdrachten in uw geschiedenis vinden

• Gebruik het zoekvak boven aan de pagina om te zoeken in uw webgeschiedenis.
  • Via de links aan de linkerkant van de pagina kunt u uw resultaten filteren op categorie, bijvoorbeeld Web, Afbeeldingen en Video's.
  • Oudere zoekopdrachten kunt u terugvinden door te klikken op de knop Ouder.

Volgende stappen

• Ook al heeft u de webgeschiedenis ingeschakeld in uw Google-account, dan nog moet u mogelijk uw browserinstellingen wijzigen om uw geschiedenis ook in uw browser op te slaan. Lees na het inschakelen van uw webgeschiedenis meer informatie over het opslaan van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer en Firefox.
  • Als u bepaalde items uit uw webgeschiedenis wilt verwijderen of de webgeschiedenis helemaal wilt uitschakelen, bekijkt u informatie over het verwijderen van uw zoekgeschiedenis.
  • Meer informatie over Google Webgeschiedenis.