Fjern uønskede annonser, forgrunnsvinduer og skadelig programvare

Hvis du opplever følgende, kan det hende at uønsket eller skadelig programvare er installert på datamaskinen din:

• Annonser i forgrunnsvinduer og nye faner som ikke forsvinner.
  • Startsiden eller søkemotoren din i Chrome forandrer seg hele tiden uten tillatelse fra deg.
  • Uønskede utvidelser eller verktøylinjer i Chrome kommer stadig vekk tilbake.
  • Surfingen din er kapret, og du blir viderekoblet til ukjente sider eller annonser.
  • Varsler om virus eller at enheten er infisert.

Tips:

Endre standardtillatelsene for annonser

Endre innstillingene for nettstedet for å unngå forstyrrende eller villedende annonser.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger og så Personvern og sikkerhet.
  3. Klikk på Nettstedsinnstillinger og så Flere innholdsinnstillinger og så Forstyrrende annonser.
  4. Velg alternativet du vil bruke som standardinnstilling.

Fjern uønskede programmer på Mac

Før du tilbakestiller nettleserinnstillingene på Mac, bør du søke etter uønskede programmer på datamaskinen.

Fjern skadelige programmer manuelt på Mac

Du kan fjerne skadelig programvare og andre programmer på datamaskinen som du ikke kan huske å ha installert.

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på Programmer til venstre.
  3. Se etter programmer du ikke gjenkjenner.
  4. Høyreklikk på navnet på eventuelle uønskede programmer.
  5. Klikk på Flytt til papirkurven.
  6. Høyreklikk på Papirkurven nederst når du er ferdig.
  7. Klikk på Tøm papirkurven.

Tilbakestill nettleserinnstillingene

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Velg Tilbakestill innstillinger og såTilbakestill innstillingene til fabrikkstandard og så Tilbakestill innstillinger.

Hvis du tilbakestiller nettleserinnstillingene, må du slå på enkelte utvidelser. For å slå på utvidelser, velg Mer Mer og så Utvidelser og så Administrer utvidelser øverst til høyre. Slå bare på utvidelser du stoler på.

Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, kan du gå til hjelpeforumet for Chrome.

Tips : Hvis du er nettstedseier, kan du finne ut hvordan du løser problemer med skadelig eller uønsket programvare knyttet til nedlastingene dine.

Mer informasjon om skadelig programvare

Slik oppdager du skadelig programvare (video, 1:42)

Tre tips for å oppdage skadelig programvare (1:42)

Finn ut hva du bør se etter når du har skadelig programvare på datamaskinen din, og hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Finn ut hva du bør se etter når du har skadelig programvare på datamaskinen din, og hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Slik unngår du skadelig programvare i fremtiden
  • Vær forsiktig med nettsteder som kan få deg til å laste ned uønsket programvare. Det kan for eksempel være hvis du vinner en konkurranse eller får opphavsrettsbeskyttet innhold uten å betale noe.
  • Vær på vakt mot krypterte arkiver, for eksempel .zip-filer som krever passord, som kan omgå antivirusskanninger.
  • Vær på vakt mot virus eller infiserte enheter, spesielt hvis du ikke har brukt en virusskanner nylig.
  • Unngå usikre tilkoblinger når du besøker nettsteder, og ikke last ned filer fra nettsteder som ikke starter med HTTPS. Finn ut hvordan du sjekker om tilkoblingen til nettsteder er sikker.
  • Vær oppmerksom på Safe Browsing-advarsler om nedlastinger. For å unngå antivirusgjenkjenning kan det hende at ondsinnede aktører ber deg om å slå av eller ignorere advarsler.
  • Hvis et forgrunnsvindu om en programoppdatering eller nedlasting virker mistenkelig, må du ikke klikke på det. I stedet kan du gå til programmets offisielle nettsted for å laste det ned.