Pop-ups, omleidingen en andere malware verwijderen

Uw computer kan ongewenste programma's of malware bevatten als u het volgende te zien krijgt:

• pop-upadvertenties die niet verdwijnen,
  • een startpagina of zoekmachine die u niet herkent,
  • een omleiding naar een onbekende webpagina,
  • onbekende extensies of werkbalken die zijn toegevoegd aan uw browser,
  • een zoekmachine die lijkt op Google, maar met het verkeerde logo of webadres.

Ongewenste programma's verwijderen

Download de Chrome Cleanup Tool en voer deze uit om ongewenste programma's te vinden. Met deze tool wordt op uw computer gezocht naar verdachte programma's en kunt u die verwijderen.

Als uw instellingen nog steeds worden gewijzigd door ongewenste programma's, volgt u de onderstaande stappen om ze opnieuw in te stellen.

Stap 1: verwijder ongewenste programma's

U moet malware en andere computerprogramma's verwijderen die u niet herkent als programma's die u zelf heeft geïnstalleerd. U moet deze programma's verwijderen voordat u uw instellingen kunt herstellen.

Programma's die u zou moeten verwijderen

Hier volgen enkele veelvoorkomende programma's waarvan bekend is dat ze uw zoekinstellingen wijzigen.

• Babylon.com
  • V9.com
  • Qvo6.com
  • search.conduit.com
  • istartsurf.com
  • istart.webssearches.com
  • Delta Search

Windows-computer

Gebruik MalwareBytes, een antimalwareprogramma, om ongewenste programma's te vinden die de Chrome Cleanup Tool mogelijk niet verwijdert.

Mac-computer

1. Open de Finder onder aan het scherm van uw Mac-computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Programma's.
  3. Kijk of er programma's zijn die u niet herkent.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de naam van ongewenste programma's.
  5. Klik op Verplaatsen naar prullenbak.
  6. Klik met de rechtermuisknop op Prullenbak als u klaar bent.
  7. Klik op Prullenbak leegmaken
Stap 2: stel uw browserinstellingen opnieuw in

Nadat u ongewenste programma's heeft verwijderd van uw computer, stelt u uw browserinstellingen opnieuw in.

Meer informatie over het opnieuw instellen van uw instellingen in Chrome, Firefox en Internet Explorer.

Stap 3: vraag om hulp op het Google Zoeken-forum

Als het opnieuw instellen van uw browserinstellingen niet werkt, gaat u naar het Google Zoeken-forum. Vermeld in uw bericht op het forum welke stappen u al heeft uitgevoerd om het probleem op te lossen.

Schadelijke sites of programma's rapporteren aan Google

Tips om uw browser in de toekomst te beveiligen

Download alleen via sites die u vertrouwt

Soms downloadt u een programma dat u graag wilt hebben, maar bevat het programma ook schadelijke software. Zelfs als u het gewenste programma kunt zien en gebruiken, kan het schadelijke programma op de achtergrond worden uitgevoerd en werkbalken of advertenties toevoegen aan uw browser.

Voorkom dit probleem door alleen programma's te downloaden van sites die u vertrouwt.

Bekijk updates voor uw extensies zorgvuldig

Veilige extensies die u al op uw computer heeft geïnstalleerd, worden soms gekocht door hackers. Vervolgens kunnen ze malware op uw computer installeren doordat u een update voor die extensie uitvoert.

U kunt dit voorkomen door de updatemelding altijd zorgvuldig te lezen.

Katie is a Search expert and author of this help page.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.