Beställa mat med Google

Du kan beställa mat från restauranger i sökresultaten eller med Google-assistenten på en telefon (endast i USA). Vilka restauranger som finns att välja på beror på vilka leveransalternativ de har.

Det går bara att beställa mat på det här sättet i USA eller Indien på engelska.

Om du beställer mat i USA ser beställningen lite annorlunda ut om du väljer Doordash som bud.

Steg 1: Välj en restaurang

I sökresultaten
  1. Besök Google.
  2. Sök efter en restaurang. ​Rulla nedåt tills du ser information om och bilder på restaurangen.
  3. Välj ett beställningsalternativ.
    Obs! Om det inte finns någon beställningsknapp går det inte att beställa från den restaurangen.
  4. Kontrollera att adressen stämmer om du vill ha hemkörning. Tryck på Edit Redigera om du vill lägga till en adress eller ändra den.
  5. Välj önskat bud.
Med Google-assistenten
  1. Öppna Google-assistenten på telefonen.
  2. Säg eller skriv en sökning efter en restaurang.
  3. Tryck på Delivery eller Pickup längst ned på skärmen.
  4. Välj önskat bud.

Steg 2: Välj mat

1. Välj mat på menyn. Om du använder Google-assistenten fungerar det inte att säga vad du vill ha.
  2. Välj alternativ eller skriv en kommentar om det behövs. Det kan till exempel vara vilken topping du vill ha eller för att fråga om vegetariska alternativ.
  3. Välj Add to order.
  4. Om du vill lägga till något annat väljer du det på menyn.

Steg 3: Betala i kassan

1. Kontrollera beställningen. Om du använder telefonen trycker du på Go to order.
  2. Välj Checkout.
  3. Välj Place order. Du får ett kvitto via e-post.
    • Obs! När du anger betalningsmetodens CVC-nummer kan en tillfällig debitering visas på kontot. Debiteringen tas bort när kortet har verifierats.

Beroende på bud och restaurang kan du få statusuppdateringar.

Åtgärda problem med matbeställningar