Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

Effecten volgen en vergelijken

Met Google Finance ontvang je realtime aandelenkoersen, grafieken en financieel nieuws. Ontvang informatie over effecten, zoals aandelen, valuta's en futures. Je kunt ook je eigen watchlists maken om de aandelen en andere effecten die je kiest te volgen.

Een effect volgen

1. Ga op je iPhone of iPad naar google.com/finance.
  2. Zoek naar een effect, zoals 'Dow Jones Industrial Average'. Selecteer een effect.
  3. Tik rechts van de naam van het effect op Volgen.
  4. Het effect wordt aan je standaardwatchlist toegevoegd. Tik op Toegevoegd aan watchlist om het toe te voegen aan een aangepaste watchlist.
  5. Tik op de watchlist(s) waarin je het effect wilt opnemen.

Effecten vergelijken

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Zoek naar een effect, zoals 'Dow Jones Industrial Average'. Selecteer het effect dat je wilt vergelijken.
  3. Kies onder het diagram een van de aanbevolen effecten. Selecteer Vergelijken om naar een ander effect te zoeken.
  4. Tik op het icoon Remove om een effect uit de vergelijking te verwijderen.

Een effect niet meer volgen

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Zoek naar een effect, zoals 'Dow Jones Industrial Average'. Selecteer het effect dat je niet langer wilt volgen.
  3. Tik naast de naam van het effect op Volgend.
    • Als je Volgend niet ziet staan, tik je op het ✓-teken.
  4. Tik op het blauwe ✓-teken om de watchlist(s) te deselecteren waaruit je het effect wilt verwijderen.

Markten vergelijken

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Als je een diagram van de marktprestaties in de loop van de tijd wilt uitvouwen, tik je boven in het scherm op Markten vergelijken.
  3. Kies de markt. Bijvoorbeeld 'Europa' of 'Valuta's'.

Watchlists maken en vergelijken

Met aangepaste watchlists kun je de effecten organiseren die je volgt.

Een aangepaste watchlist maken

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Tik onder 'Je watchlists' op Nieuwe watchlist
    • Als je 'Nieuwe watchlist' niet kunt vinden, scroll je naar rechts.
  3. Geef je watchlist een naam. Bijvoorbeeld 'Mijn favoriete aandelen'.
  4. Tik op Investeringen toevoegen om items aan je watchlist toe te voegen.

Browsen door nieuws dat is gerelateerd aan een watchlist

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer een watchlist onder 'Je watchlists'.
  3. Als je door gerelateerd nieuws wilt browsen, scroll je onder de lijst onder 'Je watchlist in het nieuws'.

De naam van een aangepaste watchlist wijzigen of de watchlist verwijderen

1. Ga naar google.com/finance.
  2. Selecteer onder 'Je watchlists' de watchlist waarvan je de naam wilt wijzigen of die je wilt verwijderen.
    • Tip: Je kunt de naam van je standaardwatchlist (met de naam Watchlist) niet wijzigen of deze watchlist verwijderen, dat kan alleen voor je aangepaste watchlists.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Meer.
  4. Kies Naam wijzigen of Verwijderen.