Få information om dina foton och omgivningar

Du kan få detaljer eller jobba med dina foton, saker omkring dig och bildsökningar med Google Lens.

Obs!

• Lens kan översätta text till alla språk för Google Översätt.
  • Shoppingresultat finns i Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Storbritannien, Sverige, Schweiz, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, UAE, USA och Österrike.

Du kan använda Google Lens med

• Google Foto
  • Google Assistent på de flesta Android-telefoner
  • Google-appen på vissa Android-telefoner, t.ex. Pixel.

Få detaljer och jobba med dina foton

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett foto.
  3. Tryck på Google Lens .
  4. Kontrollera detaljerna, jobba med fotot eller hitta liknande produkter.

Om du tar ett foto av:

• Kläder och hemvaror: Hitta liknande produkter och var du kan köpa dem.
  • Streckkoder: Använd en streckkod för att hitta information om en produkt, t.ex. var du kan köpa den.
  • Ett visitkort: Spara telefonnumret eller adressen för en kontakt.
  • En bok: Få en sammanfattning och läs recensioner.
  • Ett flygblad eller en reklamskylt: Lägg till eventet i din kalender.
  • Ett landmärke eller en byggnad: Se historiska fakta, öppettider med mera.
  • En målning på ett museum: Läs om konstnären och lär dig mer.
  • En växt eller ett djur: Lär dig mer om arter och raser.

Tips! Om du vill kopiera text trycker du på och markerar de ord du vill kopiera.

Hitta information om föremål i närheten

1. Öppna Lens på Android-telefonen.
    • Med Google Assistent: Tryck länge på hemknappen eller säg ”Ok Google”. Tryck på Google Lens  nere till höger.
    • På vissa Android-telefoner, t.ex. Pixel: Öppna Google Kamera-appen Google Kamera på enheten följt av Mer följt av Google Lens  .
    • Om Google Lens-ikonen inte visas kan Google Lens inte hitta information om föremål i din omgivning på telefonen.
  2. Rikta kameran mot ett föremål.
  3. Tryck på föremålet på skärmen.
    • Markera text: Tryck på ett ord. Tryck på det en gång till och dra i de blå punkterna.
  4. Tryck på Tala Knappen Tryck och tala för röstsökning.
  5. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando:
    • Vad är det här?
    • Hur högt är det här?
    • Lägg till det här i Google Keep.

Hitta information om resultat i bildsökning

1. På din mobil eller surfplatta går du till images.google.com och söker efter en bild.
  2. Tryck på ett bildresultat.
  3. Tryck på Google Lens .
  4. Tryck på en vit punkt om en sådan finns. Ringa annars in en del av bilden med fingret eller en e-penna.
  5. Tryck på ett bildresultat.
  6. Om du vill lämna Lens och återgå till bildsökning trycker du på Stäng Stäng.

Obs! Google Lens i sökningar fungerar endast från bildsökning och endast på stillbilder. Det fungerar inte med stötande bilder. Läs mer om hur du söker efter bilder.

Se och ta bort din Google Lens-aktivitet

Hitta och ta bort din Google Lens-aktivitet genom att gå till sidan Lens i Min aktivitet. Läs om hur du styr vad som sparas på ditt Google-konto

Om du inte vill att din Google Lens-aktivitet sparas i ditt Google-konto inaktiverar du Webb- och appaktivitet. Läs om hur du ser och styr din webb- och appaktivitet.