Boeken toevoegen, indelen of delen

U kunt boeken en tijdschriften verzamelen in een persoonlijke bibliotheek op Google Boeken.

Boeken aan uw bibliotheek toevoegen

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Klik op Mijn bibliotheek.
  3. Kies een categorie, zoals 'Favorieten' of 'Nu lezen'.
  4. Klik op Instellingen Instellingen en dan Toevoegen op ISBN of ISSN.
  5. Geef de ISBN- of ISSN-nummers op van de boeken of tijdschriften die u wilt toevoegen.
  6. Klik op Boeken toevoegen.

Een boek toevoegen dat u al bekijkt

1. Plaats de muisaanwijzer bovenaan het scherm op Toevoegen aan mijn bibliotheek.
  2. Klik op een categorie.

Boeken uit uw bibliotheek verwijderen

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Klik op Mijn bibliotheek.
  3. Kies de categorie van het boek.
  4. Klik op Verwijderen onder het boek of tijdschrift dat u wilt verwijderen.
  5. Bevestig uw keuze.

Uw boeken indelen in categorieën

U kunt verschillende categorieën in uw bibliotheek hebben. Deze worden boekenplanken genoemd. Sommige categorieën zijn al voor u gemaakt, maar u kunt meer categorieën toevoegen.

Een categorie maken
  1. Ga naar Google Boeken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Inloggen.
  3. Klik op Mijn bibliotheek.
  4. Klik aan de linkerkant op Nieuwe plank.
  5. Geef een naam op.
  6. Optioneel: Als u niet wilt dat andere mensen deze categorie zien, selecteert u Privé maken.
  7. Klik op Boekenplank maken.
Een categorie verwijderen

U kunt categorieën die u heeft gemaakt, weer verwijderen. Wanneer u een categorie verwijdert, verwijdert u alle boeken, labels en notities binnen die categorie.

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Inloggen.
  3. Klik op Mijn bibliotheek.
  4. Kies een categorie die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Instellingen Instellingen en dan Boekenplank verwijderen.
  6. Bevestig uw keuze.

Boeken in uw bibliotheek delen

U kunt planken in uw bibliotheek openbaar maken, zodat andere mensen ze kunnen bekijken.

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Inloggen.
  3. Klik op Mijn bibliotheek.
  4. Als u aan de linkerkant 'Je Google-profiel is niet gekoppeld aan Google Boeken' ziet, klikt u op Mijn profiel weergeven naast mijn openbare Google Boeken-gegevens.
  5. Klik aan de linkerkant op een categorie.
  6. Klik op Instellingen Instellingen en dan Eigenschappen bewerken.
  7. Klik naast Zichtbaarheid op Openbaar maken.
  8. Klik op Opslaan.