Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Söka efter jobb på Google

Du kan hitta jobbmöjligheter på Google. Du kan till exempel söka efter:  jobs near me (jobb i närheten) eller entry-level jobs in finance (jobb på ingångsnivå inom finanssektorn).

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.

Datakällor

Jobben kommer direkt från arbetsgivare och jobbwebbplatser på internet.

I syfte att ge användaren tillgång till mer information kan Google automatiskt identifiera uppgifter som förmåner, anställningsform och sjukförsäkring från jobbeskrivningen. Den här informationen kan användas i olika sökfunktioner för jobb, till exempel ikoner för attribut.

Söka efter jobb

Söka efter plats

• Hitta jobb i närheten: Sök efter jobb utan att ange en plats, till exempel server jobs (jobb som serveringspersonal). Eller skriv server jobs near me (jobb som serveringspersonal i närheten).
  • Hitta jobb på en annan plats: Lägg till en plats i sökningen. Exempel: cashier jobs in los angeles (jobb som kassapersonal i Los Angeles).
  • Hitta möjligheter att jobba hemifrån: Sök efter work from home (arbeta hemifrån) eller sök efter ett visst jobb. Exempel: work from home customer service jobs (jobba inom kundtjänst hemifrån). Du kan även hitta möjligheter att jobba hemifrån med filtret Arbeta hemifrån.
  • Begränsa resultaten ytterligare med hjälp av filter.

Sök efter huvudämne eller ämnesområde

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

1. Besök Google.
  2. Sök efter jobb.
    • Utan att ange en plats: sök efter jobs for biology majors (jobb för examinerade inom biologi).
    • Inom ett specifikt område: sök efter jobs for economics majors in new york city (jobb för examinerade inom ekonomi i New York City).
  3. Om du vill begränsa sökningen väljer du ett yrke ovanför platsannonserna.

Begränsa sökningen

1. Besök Google. Sök efter jobb.
  2. Tryck eller klicka på Jobs (jobb) i den blå rutan som visas.
  3. Begränsa resultaten med hjälp av filter.

Tips! Om du söker på engelska och har aktiverat Webb- och appaktivitet kan du begränsa resultaten till nya jobb utifrån dina tidigare jobbsökningar på Google. Läs om hur du styr Webb- och appaktivitet.

Visa jobb från en viss webbplats

1. Besök Google. Sök efter jobb.
  2. Tryck eller klicka på ett jobb under den blå rutan som visas.
  3. Klicka eller tryck på en jobbwebbplats under Använd.

Söka efter militär specialiseringskod (MOS)

Om du är, eller kommer att bli, veteran som har tjänstgjort i den amerikanska militären kan du söka efter civila jobb där du kan använda din kompetens från den militära tjänsten. Du kan använda MOS, AFSC eller NEC.

För närvarande går det bara att använda MOS-koder när du söker efter jobb i USA på engelska. Du kan söka medan du befinner dig i vissa andra länder, däribland: Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Indien, Kanada, Kenya, Mexico, Nigeria, Spanien, Storbritannien och Sydafrika.

1. Besök Google.
  2. Sök efter jobb.
    • Om du befinner dig i USA söker du efter jobs for veterans (jobb för militärveteraner).
    • Om du befinner dig utanför USA anger du en plats i USA när du söker, till exempel jobs for veterans in Texas (jobb för militärveteraner i Texas).
  3. Ange din MOS-kod, till exempel 11B, i den blå rutan som visas.

Få pendlingstider

Du kan visa hur lång tid det tar att åka mellan hemmet och jobbet.

1. Ange hemadress. Om du inte ställer in adressen försöker Google att visa pendlingstider från din nuvarande plats till jobbet.
  2. Besök Google. Sök efter jobb.
  3. Tryck eller klicka på Jobs (jobb) i den blå rutan som visas.
  4. Titta efter pendlingstiden Pendlingstid under jobbrubriken. Om tiden inte visas så finns ingen tid tillgänglig för jobbet.

Spara ett jobb

1. Öppna Google . Sök efter jobb.
  2. Tryck eller klicka på Jobs (jobb) i den blå rutan som visas.
  3. Tryck eller klicka på Spara Lägg till i bredvid jobbet.

Tips! Om du vill visa dina sparade jobb söker du efter ett jobb och klickar eller trycker på Sparade.

Lägg till jobb på Google

Om ditt företag har lediga jobb läser du mer om hur du gör så att jobben går att hitta på Google.