Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hoe voorspellingen voor automatisch aanvullen van Google werken

Automatisch aanvullen is een functie in Google Zoeken waarmee je zoekopdrachten sneller kunt typen in het zoekvak. Onze geautomatiseerde systemen genereren voorspellingen waardoor mensen zoekopdrachten sneller kunnen typen en zo tijd kunnen besparen.

Waar voorspellingen voor automatisch aanvullen vandaan komen

Voorspellingen voor automatisch aanvullen zijn gebaseerd op echte zoekopdrachten die zijn uitgevoerd op Google. Onze systemen kijken naar veelvoorkomende zoekopdrachten die overeenkomen met wat iemand in het zoekvak begint te typen, maar er wordt ook rekening gehouden met:

• De taal van de zoekopdracht
  • De locatie waar een zoekopdracht vandaan komt
  • Trending interesse in een zoekopdracht
  • Je eerdere zoekopdrachten

Op basis van deze factoren kan Automatisch aanvullen de meest relevante voorspellingen laten zien die uniek zijn voor een bepaalde locatie of tijd, bijvoorbeeld voor actueel nieuws.

Naast volledige zoekvoorspellingen kan Automatisch aanvullen ook afzonderlijke woorden en woordgroepen voorspellen die zijn gebaseerd op zowel echte zoekopdrachten als woordpatronen op internet.

Meer informatie over hoe je trending en eerdere zoekopdrachten beheert

Hoe we problemen met voorspellingen oplossen

De voorspellingen voor automatisch aanvullen zijn niet perfect. Je kunt onverwachte of shockerende voorspellingen te zien krijgen. Voorspellingen zijn geen feiten of meningen, maar in sommige gevallen kunnen ze als zodanig worden beschouwd. Soms leveren voorspellingen minder betrouwbare content op. We lossen dit soort problemen als volgt op.

Automatisch aanvullen maakt gebruik van systemen die zijn ontworpen om te voorkomen dat mogelijk irrelevante voorspellingen die het beleid schenden worden getoond. Deze systemen proberen voorspellingen te herkennen die gewelddadig, seksueel expliciet, haatdragend, kleinerend of gevaarlijk zijn of die naar dergelijke content leiden. Dit geldt ook voor voorspellingen die waarschijnlijk niet veel betrouwbare content opleveren, zoals niet-bevestigde geruchten na een nieuwsbericht.

Als de geautomatiseerde systemen de problematische voorspellingen niet onderscheppen, verwijderen onze handhavingsteams vervolgens de voorspellingen die ons beleid schenden. In deze gevallen verwijderen we de betreffende voorspelling en nauw gerelateerde varianten.

Dankzij deze systemen krijgen gebruikers niet onbedoeld voorspellingen met shockerende of onverwachte content te zien als ze Automatisch aanvullen gebruiken. Hoewel de systemen voorkomen dat sommige voorspellingen worden getoond, vormt Automatisch aanvullen geen belemmering als gebruikers een zoekopdracht volledig willen intypen om zoekresultaten te krijgen.

Beleid voor Automatisch aanvullen

We willen dat Automatisch aanvullen nuttig is voor iedereen. Daarom gebruiken we systemen om voorspellingen te voorkomen die in strijd zijn met het algemene beleid van Google Zoeken of deze beleidsregels voor zoekfuncties:

• Gevaarlijke content
  • Intimiderende content
  • Haatdragende content
  • Seksueel expliciete content
  • Terroristische content
  • Geweld en bloedvergieten
  • Vulgair of grof taalgebruik

Meer informatie over dit Contentbeleid voor Google Zoeken

Op Automatisch aanvullen zijn ook de volgende functiespecifieke beleidsregels van toepassing:

• Verkiezingsgerelateerde voorspellingen: We staan geen voorspellingen toe die kunnen worden geïnterpreteerd als:
    • een positie voor of tegen politieke figuren of partijen, of
    • een uitspraak over de deelname aan of integriteit van het verkiezingsproces.
  • Gezondheidsgerelateerde voorspellingen: We staan geen voorspellingen toe die verband houden met potentieel medisch gevaarlijke gezondheidsclaims.
  • Gevoelige en denigrerende termen in verband met genoemde personen: We staan geen voorspellingen toe die verband houden met potentieel denigrerende of gevoelige termen met betrekking tot genoemde personen. Dit omvat voorspellingen die:
    • kunnen zijn gerelateerd aan intimidatie, pesten, bedreiging, ongepaste seksualisering, of
    • privé- of gevoelige informatie openbaar maken op een manier die kan leiden tot intimidatie, identiteitsdiefstal of financiële fraude.
  • Ernstige kwaadwillende handelingen: We staan geen voorspellingen toe die kunnen worden geïnterpreteerd als beschuldigingen van ernstige kwaadwillende handelingen tegen individuen of groepen waarbij er een gebrek aan gevestigd of ondersteunend bewijs van deskundigen is.

We kunnen uitzonderingen op dit beleid maken als de voorspelling is gerelateerd aan artistieke, educatieve, historische, informatieve of wetenschappelijke content, of aan content die bijdraagt aan een beter begrip van en deelname aan actuele gebeurtenissen en kwesties met betrekking tot onze samenleving, politiek, cultuur en economie.

Trending zoekopdrachten vinden

Belangrijk: Deze functie is niet in alle talen of landen beschikbaar.

1. Open een browser op je computer of mobiele apparaat.
  2. Ga naar google.com.
  3. Onder de zoekbalk staan zoekopdrachten die momenteel trending zijn.

Tip: Je kunt een snelkoppeling voor trending zoekopdrachten aan het startscherm van je mobiele apparaat toevoegen door de functie Toevoegen aan startscherm van je browser te gebruiken.

Het verschil tussen Automatisch aanvullen en Google Trends

Automatisch aanvullen is een tijdbesparende maar complexe functie. Deze laat niet simpelweg de meest gebruikte zoekopdrachten voor een bepaald onderwerp zien. Daarin verschilt de functie van Google Trends. De functies kunnen dan ook niet met elkaar worden vergeleken.

Google Trends is een tool voor journalisten en iedereen die onderzoek wil doen naar de populariteit van zoekopdrachten en zoekonderwerpen in de loop van de tijd.

Bepaalde voorspellingen uitzetten, verwijderen of melden

Meer informatie over hoe je bepaalde voorspellingen uitzet, verwijdert en meldt