Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Faktantarkistusten löytäminen hakutuloksista

Miltä faktantarkistukset näyttävät

Google Haussa

Jos sivusto on tarkistanut jonkin hakuusi liittyvän väitteen, hakutuloksissa voi näkyä seuraavia:

• Tarkistettava väite
  • Väitteen tekijä
  • Tarkistuksen tehneen julkaisijan nimi
  • Yhteenveto julkaisijan faktantarkistuksesta

Google Kuvahaussa

Jos kuva on sivulta, jolla on siihen liittyvää tarkistettua sisältöä, saatat nähdä seuraavia:

Hakutuloksissa:

• Faktantarkistus-merkintä pikkukuvassa
  • Faktantarkistuksen tehneen julkaisijan nimi

Kun olet valinnut kuvan hakutuloksista:

• Väite
  • Tarkistuksen tehneen julkaisijan nimi
  • Yhteenveto julkaisijan faktantarkistuksesta

Google Uutisissa

Voit löytää artikkeleita, joissa on uutisjulkaisijoiden tekemiä faktantarkistuksia, muutamasta eri paikasta Google Uutisissa:

• Pääuutiset: Näissä artikkeleissa on Faktantarkistus-merkki.
  • Muut artikkelit aiheesta Muut jutut aiheesta: Faktantarkistukselle on oma osionsa.
  • Tietokoneella: Joidenkin maiden Google Uutisissa on saatavilla Faktantarkistus-kortti.

Jos olet eri mieltä tarkistuksen kanssa

Google ei luo faktantarkistuksia. Jos tarkistetussa faktassa on mielestäsi huomautettavaa, ota yhteyttä sen julkaisseen verkkosivuston omistajaan.

Roskasisällöstä tai väärinkäytöstä ilmoittaminen

Jos hakutuloksissa on mielestäsi roskasisältöä (esimerkiksi sopimatonta sisältö tai maksettuja linkkejä), voit lähettää meille palautetta. Palautteen lähettäminen auttaa meitä korjaamaan ongelman, mutta emme vastaa sinulle suoraan.

Google Haussa

1. Valitse faktantarkistuksen alta Palaute.
  2. Kuvaile ongelmaa ja valitse Lähetä.

Google Uutisissa

Sovelluksessa

1. Avaa puhelimella Google-sovellus Google Uutiset.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko.
  3. Vieritä alas ja valitse Ohje ja palaute ja sittenLähetä palautetta.
  4. Kuvaile ongelmaa ja valitse Lähetä Lähetä.

Tietokoneella

1. Siirry Google Uutisiin.
  2. Vieritä sivun alareunaan ja valitse Lähetä palautetta.
  3. Kuvaile ongelmaa ja valitse Lähetä.

Näin Google tunnistaa faktantarkistuksen

Jos julkaisijan faktantarkistus täyttää tietyt vaatimukset, Google näyttää kyseisen faktantarkistuksen yhteenvedon automaattisesti. Yhteenveto vaatimuksista:

• Faktan tarkistanut julkaisija on luotettava tiedonlähde (algoritmin perusteella).
  • Sisällöstä on käytävä selkeästi ilmi
    • mitkä väitteet on tarkistettu
    • väitettä koskevat päätelmät
    • päätelmien perustelut
    • viitteet ja ensisijaiset tietolähteet.

Muista, että Google ei suosittele faktantarkistuksia.

Jos olet julkaisija, katso lisätietoja siitä, miten Google tunnistaa faktantarkistussisällön. Jos olet kehittäjä, lue miten voit lisätä strukturoitua dataa sivullesi.