Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Åtgärda problem med ”Hey Google”

Felsöka telefoner och surfplattor med Android

Om Google-assistenten inte fungerar eller svarar på ”Hey Google” på Android-enheten kontrollerar du att Google Assistant, Hey Google och Voice Match har aktiverats:

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent på en telefon eller surfplatta med Android och säg ”Assistent-inställningar”.
  2. Tryck på Voice Match under Populära inställningar.
  3. Aktivera Hey Google och konfigurera Voice Match.

Om du behöver mer hjälp eller vill felsöka iPhone eller iPad läser du om hur du åtgärdar problem på en telefon eller surfplatta.

Tips! Om du är inloggad på ett Google Workspace for Education-konto på enheten och inte kan aktivera ”Hey Google” kan administratören ha inaktiverat inställningar som behövs för ”Hey Google” på jobbet. Kontakta administratören om du vill veta mer.

Felsöka högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor

Kontrollera högtalaren, Smart Display-enheten eller den smarta väckarklockan som du har problem med.

1. Kontrollera att enheten är ansluten och påslagen.
  2. Kontrollera att enheten är ansluten till internet och till samma wifi-nätverk som din mobila enhet.
  3. Kontrollera att mikrofonen är på:
    • Högtalare (förutom Google Home), Smart Display-enheter eller smarta väckarklockor Kontrollera att mikrofonens reglage på baksidan av enheten är aktiverat. Reglaget är ofta rött eller orange när mikrofonen är av.
    • Google Home: Aktivera eller inaktivera mikrofonen genom att trycka på ljudavstängningsknappen på baksidan av högtalaren. Assistenten meddelar om du har aktiverat eller inaktiverat mikrofonen.

Om du behöver mer hjälp med högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem på en högtalare, Smart Display eller smart väckarklocka eller om hur du anpassar känsligheten för ”Hey Google” på Google-assistenten.