Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Sökresultat visas inte i Google-appen

Om du inte får några sökresultat i Google-appen kan du behöva ändra vissa inställningar. Du kan åtgärda fel som:

• Google Sök har tyvärr slutat fungera
  • Begäran kunde inte genomföras eftersom det inte fanns någon anslutning.

Följ de här stegen för att försöka lösa ditt problem.

Tips! Inställningarna varierar beroende på enhet.

Steg 1: Försök åtgärda problem med internetanslutningen

1. Kontrollera att enheten inte är i flygplansläge

När flygplansläget är aktiverat stängs Wi-Fi och mobilnätverk. Om du ser en flygplansikon högst upp på skärmen är flygplansläget aktiverat.

Så här inaktiverar du flygplansläget:

1. Öppna inställningarna Inställningar.
  2. Tryck på Mer under Trådlöst och nätverk.
  3. Inaktivera flygplansläget.

Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

2. Kontrollera Wi-Fi-anslutningen

Om du försöker ansluta till internet via Wi-Fi kan du behöva ändra Wi-Fi-inställningarna.

Aktivera Wi-Fi:

1. Öppna inställningarna Inställningar​.
  2. Tryck på Wi-Fi under Trådlöst och nätverk.
  3. Aktivera Wi-Fi.
  4. Välj ett nätverk och ange eventuellt ett lösenord.

En Wi-Fi-ikon bör visas högst upp på skärmen. Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

Testa följande steg om du inte får några resultat:

• Om ikonen innehåller ett frågetecken: Wi-Fi har aktiverats men du har inte anslutit till ett nätverk. Följ anvisningarna för att aktivera Wi-Fi och välja ett nätverk.
  • Om ikonen innehåller ett utropstecken: Du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk men inte till internet.
    • Kontrollera att du har valt rätt nätverk.
    • Om du använder ett offentligt nätverk kan du behöva ett lösenord. Öppna en webbsida i webbläsaren så visas en inloggningsskärm.
    • Om det är ditt modem startar du om det. Om det inte fungerar kontaktar du internetleverantören.
  • Om ikonen är delvis fylld eller blinkar: Anslutningen är svag eller så försöker enheten fortfarande ansluta.
    • Kontrollera att du har valt rätt nätverk.
    • Om du vet var routern är flyttar du dig närmare för att få en starkare signal.
    • Om det är din router startar du om den.

Om Wi-Fi fortfarande inte fungerar: Du kan behöva använda en mobildataanslutning i stället. Inaktivera Wi-Fi och testa att söka igen.

3. Kontrollera mobildataanslutningen

När du inte har tillgång till Wi-Fi kan du ansluta till internet via mobildata.

Så här kontrollerar du mobildataanslutningen: Öppna webbläsaren och öppna en webbsida. Om sidan inte läses in följer du anvisningarna nedan.

Så här aktiverar du mobildata:

1. Öppna inställningarna Inställningar​.
  2. Tryck på Dataanvändning under Trådlöst och nätverk.
  3. Aktivera mobildata. Om alternativet redan var aktiverat inaktiverar du det och aktiverar det sedan på nytt.

Högst upp på skärmen ser du signalstyrkan och typen av dataanslutning (t.ex. LTE). Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

Om du inte får några resultat eller om ikonen visar att det inte finns någon signal testar du följande:

1. Flytta dig till en plats med bättre täckning.

Vissa platser under marknivå eller på landsbygden kan sakna anslutning. Testa att ansluta i ett annat område.

2. Kontakta mobiloperatören

Om enheten ofta har problem med anslutningen kontaktar du tjänsteleverantören.

Steg 2: Testa att lösa problem med Google-appen

1. Starta om Google-appen
  1. Öppna inställningarna Inställningar​.
  2. Tryck på Appar eller Apphanteraren under Enhet.
  3. Välj Google-appen följt av Tvingad avslutning följt av OK.

Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

2. Starta om enheten
Starta om enheten och testa att söka igen.
3. Uppdatera Google-appen

Om du kan ansluta till internet uppdaterar du Google-appen till den senaste versionen.

Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

4. Rensa Google-appens cacheminne

När du rensar cacheminnet för en app raderas data som har lagrats på en tillfällig plats i enhetens minne. Den här åtgärden innebär inte att permanenta filer raderas.

Så här rensar du Google-appens cacheminne:

1. Öppna inställningarna Inställningar​.
  2. Tryck på Appar eller Apphanteraren under Enhet.
  3. Välj Google-appen.
  4. Tryck på Rensa cacheminne under Lagring eller Cacheminne.

Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

5. Rensa Google-appens data

När du rensar appens data raderas all data i appen permanent, inklusive filer och inställningar.

Så här rensar du Google-appens data:

1. Öppna inställningarna Inställningar​.
  2. Tryck på Appar eller Apphanteraren under Enhet.
  3. Välj Google-appen.
  4. Tryck på Hantera utrymme under Lagring följt av Ta bort data från Google Sök.

Kontrollera om du får resultat genom att försöka söka igen.

Tänk på att många problem löser sig av sig själva. Om du har följt anvisningarna men sökresultaten fortfarande inte visas försöker du igen om några timmar.