Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-app geeft geen zoekresultaten weer

Als je geen zoekresultaten krijgt in de Google-app, moet je mogelijk een aantal instellingen wijzigen. Je kunt onder meer de volgende fouten oplossen:

• 'Google Zoeken werkt helaas niet meer.'
  • 'Het verzoek is niet uitgevoerd omdat er geen verbinding is.'

Volg deze stappen om je probleem op te lossen.

Tip: De instellingen kunnen per apparaat verschillen.

Stap 1: Probeer het probleem met de internetverbinding op te lossen

1. Zorg ervoor dat het apparaat niet in de vliegtuigmodus staat

In de vliegtuigmodus worden wifi en mobiele netwerken uitgeschakeld. Als je een vliegtuigicoon bovenaan je scherm ziet, is de vliegtuigmodus ingeschakeld.

Zo schakel je de vliegtuigmodus uit:

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Meer.
  3. Schakel Vliegtuigmodus uit.

Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

2. Check de wifi-verbinding

Als je wifi gebruikt om verbinding met internet te maken, moet je mogelijk de wifi-instellingen aanpassen.

Zo schakel je wifi in:

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Wifi.
  3. Schakel Wifi in.
  4. Kies een netwerk en geef een wachtwoord op als hierom wordt gevraagd.

Bovenaan het scherm wordt een wifi-icoon weergegeven. Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

Als je geen resultaten krijgt, probeer je deze stappen:

• Als het icoon een '?' bevat: Wifi is ingeschakeld, maar je bent niet verbonden met een netwerk. Volg de stappen om wifi in te schakelen en een netwerk te kiezen.
  • Als het icoon een '!' bevat: Je bent verbonden met een wifi-netwerk, maar niet met internet.
    • Zorg ervoor dat je het juiste netwerk hebt gekozen.
    • Als je een openbaar netwerk gebruikt, heb je mogelijk een wachtwoord nodig. Open een webpagina in je browser om een inlogscherm weer te geven.
    • Als de modem van jou is, start je hem opnieuw op. Als dat niet werkt, neem je contact op met je internetprovider.
  • Als het icoon gedeeltelijk gevuld is of knippert: De verbinding is zwak of je apparaat probeert nog steeds verbinding te maken.
    • Zorg ervoor dat je het juiste netwerk hebt gekozen.
    • Als je weet waar de router zich bevindt, ga je dichter bij de router staan.
    • Als de router van jou is, start je hem opnieuw op.

Als wifi nog steeds niet werkt, moet je mogelijk een mobiele internetverbinding gebruiken. Schakel wifi uit en probeer de zoekopdracht opnieuw.

3. Check de mobiele internetverbinding

Als wifi niet beschikbaar is, kun je verbinding met internet maken via mobiele data.

Zo check je de mobiele internetverbinding: Open een browser en ga naar een webpagina. Als de pagina niet wordt geladen, volg je de onderstaande stappen.

Zo schakel je mobiele data in:

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Datagebruik.
  3. Schakel 'Mobiele data' in. Als deze optie al is ingeschakeld, schakel je deze uit en weer in.

Bovenaan het scherm wordt de signaalsterkte en het type dataverbinding (zoals LTE) weergegeven. Als je wilt nagaan of je de resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

Als er geen resultaten worden weergegeven of je het icoon voor geen signaal ziet, probeer je deze stappen:

1. Ga naar een gebied met betere dekking.

Op bepaalde ondergrondse locaties en op het platteland zijn soms geen verbindingen beschikbaar. Probeer in een ander gebied verbinding te maken.

2. Neem contact op met je mobiele provider.

Als je apparaat vaak problemen ondervindt met verbindingen, neem je contact op met je serviceprovider.

Stap 2: Probeer de Google-app te repareren

1. Start de Google-app opnieuw op
  1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik onder 'Apparaat' op Apps of App-beheer.
  3. Selecteer Google-App en dan Gedwongen stoppen en dan OK.

Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

2. Start het apparaat opnieuw op
Start je apparaat opnieuw op en probeer de zoekopdracht opnieuw.
3. Update de Google-app

Als je verbinding met internet kunt maken, kun je de Google-app updaten naar de nieuwste versie.

Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

4. Wis het cachegeheugen van de Google-app

Als je het cachegeheugen van een app wist, verwijder je gegevens die in een tijdelijk gedeelte van het apparaatgeheugen zijn opgeslagen. Met deze actie worden geen permanente bestanden verwijderd.

Zo wis je het cachegeheugen van de Google-app:

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik onder 'Apparaat' op Apps of App-beheer.
  3. Selecteer Google-app.
  4. Tik onder 'Opslag' of 'Cachegeheugen' op Cachegeheugen wissen.

Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

5. Wis de gegevens van de Google-app

Als je de gegevens van een app wist, verwijder je alle gegevens van de app definitief, inclusief bestanden en instellingen.

Zo wis je de gegevens van de Google-app:

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik onder 'Apparaat' op Apps of App-beheer.
  3. Selecteer Google-app.
  4. Tik onder 'Opslag' op Ruimte beheren en dan Gegevens van Google Search wissen.

Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.

Houd er rekening mee dat veel problemen vanzelf worden opgelost. Als je deze stappen hebt gevolgd en er nog steeds geen zoekresultaten worden weergegeven, probeer je het over een paar uur opnieuw.