Söka efter hotell på Google

Hotellsökning på Google hjälper dig att hitta, jämföra och boka boende för din resa. Du kan

• hitta hotell som uppfyller dina behov och önskemål filtrera efter parametrar som pris, plats, betyg från användare och hotellklass
  • ta reda på mer om ett hotell och närområdet med hjälp av foton, användarrecensioner, information om bekvämligheter och platsinformation
  • jämföra priser för din vistelse eller boka ett rum via någon av våra bokningspartner.

Starta hotellsökningen på Google

Det finns två sätt att starta en hotellsökning på Google:

• Öppna google.com/travel/hotels och ange söktermer och resdatum. Om du bara vill titta kan du även välja bland populära destinationer.
  • Börja på google.com. Sök efter ”hotell i” den ort eller region som du vill besöka och lägg till eventuella krav, som ”djurvänligt” eller ”nära centrum”. I sökresultaten hittar du hotellsökrutan, som vanligtvis består av en lista med fyra hotell och en karta. Klicka på rutan om du vill fortsätta sökningen på Google.

Så rankar Google hotell

Viktigt! Hotellen betalar inte Google för att visas i hotellsökresultaten och kan inte betala för att påverka sin rankning.

När du har angett söktermer visas en lista över hotellresultat samt en karta som visar resultaten. På en mobil kan du se det ena eller det andra. Resultaten sorteras efter relevans som standard. Ett dussintal faktorer tas i åtanke vid rankning efter relevans, till exempel vilka söktermer du använder och olika hotellegenskaper, som

• läge
  • pris
  • betyg från användare och recensioner.

Resultaten kan vara anpassade efter din webbaktivitet och dina senaste sökningar på Google. Om du är inloggad på ditt Google-konto kan anpassningen även baseras på dina tidigare bokningar. Resultaten kan innehålla meddelanden som tyder på anpassning, till exempel ”Du sökte efter det här hotellet nyligen”. Du kan styra vad som visas genom att läsa om hur du ändrar

Du kan se en eller flera betalannonser högst upp i resultaten, märkta med ett annonsmärke och annonsörens namn. Dessa annonser väljs ut och rankas genom en auktion där Google tar hänsyn till bud och annonsens kvalitet. Annonserna visas bara när de är relevanta för din sökfråga och de har ingen effekt på sökresultaten. Läs mer om hotellannonser.

Precisera hotellsökningen

Varje hotellresultat ger dig en översiktsbild av hotellet. Du kan hitta information som genomsnittligt betyg från användare, viktiga bekvämligheter och det lägsta priset från våra partner som kan bokas för dina datum. Vi meddelar dig om priset är prisvärt jämfört med liknande hotell i området med hjälp av märket Erbjudande eller Supererbjudande. Läs mer om hur vi identifierar erbjudanden.

Du kan även hitta hotell vars hållbarhetspraxis uppfyller standarder som sätts av ackrediterade organisationer genom att hålla utkik efter det gröna märket Eko-certifierat. Läs mer om hållbarhet på hotell.

För att lättare hitta exakt det du letar efter kan du justera resultaten med hjälp av filtren och sorteringsalternativen högst upp på sidan. Du kan

• ändra datum eller antal personer i gruppen
  • sortera resultaten efter lägsta pris eller högst betyg från användare
  • filtrera resultaten efter parametrar som pris, betyg från användare, hotellklass och bekvämligheter
  • använda kartan för att ta reda på var hotell ligger eller ställa in sökresultaten utifrån en specifik plats.

Tips! Du kan även söka efter semesterboenden där det finns tillgängligt.

Läs mer om ett visst hotell

Om du vill veta mer om ett visst hotell klickar du var som helst på uppgifterna för att öppna hotellets platsark eller informationssida. Du kan även klicka på Visa priser (om tillgängligt) om du vill se en lista med priser för dina datum från Googles partner.

På fliken Översikt i platsarket hittar du hotellets kontaktuppgifter, en länk till deras webbplats samt vägbeskrivningar. Du kan även se översiktsbilder om hotellets närområde, användarrecensioner, foton och bekvämligheter. Om du vill ha mer information öppnar du den aktuella fliken högst upp på sidan eller klickar på länkarna. Här finns även länkar till att boka hotellrum via Googles hotellpartner, resebyråpartner online och metasökpartner.

Hotellpriser

Hotellpriserna kommer från Google-partner som hotellägare, onlineresebyråer, metasökmotorer och andra resebyråer. Läs mer om hur partner delar priser med Google.

Våra partner godkänner vår policy för prissäkerhet. Enligt denna policy måste de priser som de skickar till Google inkludera skatter och avgifter och stämma överens med det totala priset du betalar på bokningssidan. Vi kontrollerar regelbundet att priserna är korrekta för att säkerställa att de priser som partner visar på Google är de priser du betalar. Hotellpriser kan dock ändras snabbt, så om du väljer att boka med en av våra partner bör du kontrollera den slutliga kostnaden för rummet noggrant.

Ibland har våra partner priser som varierar beroende på följande faktorer:

• enhetstyp, till exempel mobil eller dator
  • om du är inloggad på Google-kontot
  • om du är med i en målgruppslista.

Dessa anpassade priser har en asterisk (*) bredvid sig.

Ibland kan du se genomsnittliga priser. Google beräknar det genomsnittliga priset per natt som visas för varje hotell genom att hitta medianpriset under de närmaste 90 dagarna.

Ändra vilken valuta hotellpriserna visas i

Du hittar valutaväljaren längst ned i resultatlistan. Vissa valutor kanske inte är tillgängliga på alla partnerwebbplatser.

Bokningslänkar för hotell

Under dina resdatum kan du se bokningslänkar från våra hotellpartner som är relaterade till din sökning. Vilka länkar som visas beror på de aktuella söktermerna och kan styras av om du är inloggad på ett Google-konto eller inte.

Bokningslänkar kan vara kostnadsfria eller betallänkar. Betallänkar är alltid märkta som annonser. Google utgår från flera olika faktorer för att ranka kostnadsfria bokningslänkar, bland annat kundpreferens, upplevelse av målsidan och tidigare prissäkerhet. Läs mer om kostnadsfria bokningslänkar.

Betalda bokningslänkar, eller hotellannonser, är alltid tydligt märkta som annonser och visas som Utvalda alternativ. Google rankar dessa annonser enligt en annonsauktion och baserat på en kombination av bud och annonskvalitet (som tar hänsyn till faktorer som relevans, prissäkerhet och kundrekommendationer/upplevelser av målsidan). Google kan få ersättning om du klickar på en hotellannons och i vissa fall om du slutför en bokning. Läs mer om hotellannonser.

Om du klickar på en bokningslänk skickas du till partnerns webbplats för att slutföra bokningen. Kundtjänstfrågor, inklusive förfrågningar om ändringar, avbokningar eller återbetalningar, ska skickas till bokningspartnern.

Hotellerbjudanden

När du söker efter hotell markerar vi bra priser med märket Erbjudande eller Supererbjudande bredvid hotellets namn. Det finns två typer av erbjudanden:

• Hotell där priset är lägre än det brukar vara eller som har lägre priser än andra liknande hotell i närheten.
    • För att avgöra om ett hotell är prisvärt tar Google fram ett ”prisförhållande” jämfört med liknande hotell i området. Vi jämför det genomsnittliga priset för dessa hotell under det senaste året med det nuvarande genomsnittliga priset. Denna jämförelse tar hänsyn till säsong, större evenemang och högtider.
    • Vi gör sedan samma beräkning för hotellet i fråga och jämför prisförhållandet för det aktuella hotellet med det för liknande hotell i närheten. Om det specifika hotellets förhållande är minst 15 % lägre än jämförbara hotell märker vi det som Erbjudande. Om det är minst 25  % lägre märker vi det som Supererbjudande.
  • Hotell där en partner erbjuder en tydlig rabatt jämfört med det aktuella marknadspriset för det hotellet. Hur mycket du sparar visas som procent.
Hotellklasser

Google hjälper dig att jämföra boenden genom att om tillgängligt visa de officiella klasser som tilldelats hotell av lokala myndigheter, eller tilldela hotellen klasser själva. Klassificeringen går från enstjärnigt till femstjärnigt.

Där officiell klassificering inte finns tillgänglig samlar Google in data från olika källor. Källorna omfattar tredjepartspartner, egna efterforskningar, hotellägares feedback samt maskininlärningsutvärderingar som undersöker och utvärderar hotellattribut som pris, läge, rumsstorlek och bekvämligheter. Ett tvåstjärnigt hotell kan ha mindre rum och ekonomipriser medan ett fyrstjärnigt hotell kan ha exklusiv inredning, concierge och lyxiga bekvämligheter.

Om ett hotell inte har en klassificering kan det hända att det inte har fått en officiell klassificering från relevant myndighet eller att Google inte har utvärderat det ännu. Kontakta oss om du vill ge feedback på hotellklasser.

Användarrecensioner

Google samlar in hotellrecensioner från inloggade användare på Google Sök och Maps. Vi använder automatiska system för att ta bort spam och olämpligt språk, och kan komma att ta bort recensioner som vi bedömer vara falska eller som inte följer Googles recensionspolicyer. När en recension har publicerats kan endast författaren ändra eller uppdatera den. Recensionen kan synas så länge Google visar det recenserade boendet.

Vi licensierar även recensioner från betrodda tredjepartsleverantörer av recensioner. Google filtrerar inte spam eller olämpligt språk ytterligare utöver den filtrering leverantören utfört. Vi verifierar inte heller dessa recensioner.

Många hotell visar en recensionsöversikt där du kan se det genomsnittliga betyget av fem stjärnor som Google-användare har gett hotellet. Den här sammanfattningen omfattar inte recensioner från tredje part, även om recensioner från tredje part är tillgängliga för hotellet. Vi kan också visa sammanfattningar för specifika ämnen, som rum, tjänster, plats och betyg efter typ av resenär. TrustYou, en tredje part, tillhandahåller dessa översikter.

Hotellbekvämligheter

Google visar tjänster och bekvämligheter som erbjuds på varje hotell, till exempel wifi eller pool, för att hjälpa dig när du söker efter hotell. Med hjälp av den här informationen kan du jämföra boenden och precisera din sökning.

Google samlar in information om hotellbekvämligheter från olika källor. Dessa källor omfattar bland annat hotellägare och deras webbplatser, tredjepartspartner, egna efterforskningar och feedback från användare.

Kontakta oss om du upptäcker några felaktigheter.

Hållbarhetsfunktioner

I tillämpliga fall kan Google visa information om hotellens hållbarhetspraxis och miljöcertifieringar. Läs mer om hållbarhet på hotell.

Hotellrum

För att underlätta hotellsökningen kan Google visa information om rummen på varje hotell, till exempel högsta beläggning eller typ av säng. Med hjälp av den här informationen kan du jämföra boenden och precisera din sökning.

Google samlar in information om hotellrum från olika källor. Dessa källor omfattar bland annat hotellägare och deras webbplatser, tredjepartspartner, egna efterforskningar och feedback från användare.