Hotellien hakeminen Googlesta

Googlen hotellihaku auttaa sinua löytämään, vertailemaan ja varaamaan majoituksia matkalle. Voit

• etsiä hotelleja, jotka vastaavat tarpeitasi ja mieltymyksiäsi: voit suodattaa tulokset esimerkiksi hinnan, sijainnin, käyttäjäarvioiden tai hotellin luokituksen mukaan
  • tutustua hotelliin ja sen ympäristöön valokuvien, käyttäjäarvostelujen, lisäpalvelutietojen ja sijaintitietojen avulla
  • vertailla majoitusten hintoja tai varata huoneen joltakin varauskumppaniltamme.

Googlen hotellihaku

Voit aloittaa hotellihaun Googlessa kahdella tavalla:

• Siirry osoitteeseen google.com/travel/hotels ja lisää hakutermisi ja matkustuspäiväsi. Jos haluat vain selailla tarjontaa, voit myös valita jonkin suosituista kohteista.
  • Aloita osoitteesta google.com. Kirjoita hakusanaksi "hotellit" ja sen kaupungin tai alueen nimi, jonne haluat matkustaa. Voit myös lisätä tarkentavia ehtoja, kuten "lemmikkiystävällinen" tai "lähellä keskustaa". Hakutuloksissa saattaa näkyä hotellihakuyksikkö, joka sisältää yleensä neljä hotellia ja kartan. Klikkaa yksikköä, jos haluat jatkaa hakemista Googlessa.

Miten Google määrittää hotellien sijoituksen

Tärkeää: Hotellit eivät maksa Googlelle hakutuloksissa näkymisestä eivätkä voi vaikuttaa sijoitukseensa maksamalla.

Kun olet lisännyt hakutermit, näet hotellitulokset sekä kartan, jossa näkyvät samat tulokset. Mobiililaitteilla saatat nähdä jommankumman. Tulokset lajitellaan oletuksena osuvuuden mukaan. Tulosten lajittelussa osuvuuden mukaan otetaan huomioon useita eri tekijöitä, kuten hakutermisi ja hotellien ominaisuudet, kuten

• sijainti
  • hinta
  • käyttäjäarviot ja ‑arvostelut.

Tuloksesi voidaan personoida selaustoimintasi ja viimeaikaisten Google-hakujesi perusteella. Jos olet kirjautunut Google-tilillesi, personointi voi perustua myös aiempiin varauksiisi. Tulokset voivat sisältää personoinnista kertovia viestejä, kuten "Hait tätä hotellia äskettäin". Jos haluat vaikuttaa sinulle näkyviin hakutuloksiin, tutustu seuraaviin:

Tulosten yläreunassa saattaa näkyä yksi tai useampi maksettu mainos, jonka yhteydessä näkyy Mainos-merkki ja mainostaja nimi. Mainosten valinta ja sijoitukset perustuvat huutokauppaan, jossa Google huomioi hintatarjoukset ja mainoksen laadun. Sinulle näkyy vain hakulausekkeeseesi liittyviä mainoksia, eivätkä ne vaikuta hakutuloksiin. Lue lisää hotellimainoksista.

Hotellihaun tarkentaminen

Jokainen hotellitulos sisältää kyseisen hotellin yleiskatsauksen. Näet esimerkiksi keskimääräisen käyttäjäarvion, tärkeimmät mukavuudet ja alhaisimman hinnan kumppaneiltamme valitsemillesi päiville. Vertaamme hintaa alueen samankaltaisten hotellien hintoihin ja ilmoitamme Tarjous- tai Huipputarjous-merkillä, jos hinta on erityisen edullinen. Lue lisää siitä, miten tunnistamme hyvät tarjoukset

Vihreä Eko-sertifioitu-merkki auttaa tunnistamaan hotellit, joiden kestävän kehityksen käytännöt vastaavat tunnustettujen organisaatioiden vaatimuksia. Lue lisää vastuullisista hotelleista.

Löydät etsimäsi nopeasti käyttämällä sivun yläosan suodattimia ja lajitteluvaihtoehtoja. Voit

• muokata päivämääriä tai seurueesi kokoa
  • lajitella tulokset alhaisimman hinnan tai korkeimman käyttäjäarvion mukaan
  • suodattaa tulokset erilaisten ehtojen, kuten hinnan, käyttäjäarvioiden, hotellin luokituksen ja mukavuuksien, mukaan
  • katsoa kartalta, missä hotellit sijaitsevat, tai rajata hakutuloksia tietyn sijainnin perusteella.

Vinkki: Voit hakea myös loma-asuntoja, jos niitä on saatavilla.

Tarkempi tutustuminen tiettyyn hotelliin

Jos haluat lukea lisää tietystä hotellista, klikkaa sen tietosivua, niin pääset hotellin paikkasivulle tai tietosivulle. Jos saatavilla on Näytä hinnat ‑painike, sitä klikkaamalla voit katsoa Googlen yhteistyökumppanien tarjoamat hinnat valitsemillesi päivämäärille.

Paikkasivun Yleiskatsaus-välilehdeltä näet hotellin yhteystiedot, linkin hotellin sivustolle ja ajo-ohjeet. Saatavilla voi olla myös yhteenveto hotellin sijainnista, käyttäjien arvosteluista, kuvista ja mukavuuksista. Jos haluat lisätietoja, siirry sivun yläosasta haluamallesi välilehdelle tai klikkaa annettuja linkkejä. Saatavilla voi olla myös linkki hotellihuoneen varaamiseen Googlen verkkomatkatoimiston ja metahakukumppaneiden kautta.

Hotellien hinnat

Hotellien hinnat ovat peräisin Googlen yhteistyökumppaneilta, kuten hotellien omistajilta, verkkomatkatoimistoilta, hakukoneilta ja muilta matkapalveluntarjoajilta. Lue lisää siitä, miten kumppanit jakavat hinnat Googlelle.

Kumppanimme ovat hyväksyneet hintojen tarkkuutta koskevan käytännön. Käytännön mukaan Googlelle lähetettäviin hintoihin on sisällytettävä verot ja muut maksut, ja niiden on vastattava varaussivulla maksamaasi kokonaishintaa. Varmistamme hintojen oikeellisuuden säännöllisesti, jotta Googlessa näkyvät hinnat vastaavat lopullista maksettavaa hintaa. Hotellien hinnat voivat kuitenkin muuttua nopeasti, joten jos valitset varauksen kumppaniltamme, tarkista huoneen lopullinen hinta huolellisesti.

Kumppanimme tarjoavat toisinaan hintoja, joihin voi vaikuttaa

• käyttämäsi laitetyyppi, esimerkiksi mobiililaite tai tietokone
  • oletko kirjautuneena Google-tilillesi
  • oletko yleisölistalla.

Yksilöityjen hintojen vieressä näkyy asteriski (*).

Joskus saatat nähdä keskimääräisen hinnan. Google laskee kullekin majoituspaikalle keskimääräiset yökohtaiset hinnat seuraavan 90 päivän mediaanihinnan perusteella.

Hotellihintojen valuutan vaihtaminen

Valuuttavalitsin on tuloslistan alareunassa. Valitut valuutat eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla kumppanisivustoilla.

Hotellinvarauslinkit

Matkustuspäiviesi alapuolella voi näkyä hakuusi liittyviä varauslinkkejä hotellikumppaneiltamme. Linkit perustuvat käyttämiisi hakutermeihin ja mahdollisesti myös siihen, oletko kirjautunut Google-tilillesi.

Varauslinkit voivat olla maksuttomia tai maksettuja. Maksetuissa linkeissä on aina Mainos-merkki. Google huomioi maksuttomien varauslinkkien järjestyksessä monia erilaisia tekijöitä, kuten kuluttajien mieltymykset, laskeutumissivukokemuksen ja Googlelle toimitettujen hintojen aiemman tarkkuuden. Lue lisää maksuttomista hotellivarauslinkeistä.

Maksullisissa varauslinkeissä eli hotellimainoksissa näkyy aina selkeästi Mainos-merkki, ja ne näkyvät Suositellut vaihtoehdot ‐kohdassa. Google määrittää mainosten sijoitukset mainoshuutokaupassa hintatarjouksen ja mainoksen laadun perusteella, jossa otetaan huomioon esimerkiksi osuvuus, hinnan tarkkuus ja viittaus/laskeutumissivukokemus. Google voi saada korvauksen, jos klikkaat hotellimainosta, tai joissakin tapauksissa, jos teet varauksen. Lue lisää hotellimainoksista.

Jos klikkaat varauslinkkiä, siirryt varauksen viimeistelyyn kumppanin verkkosivustolle. Asiakaspalvelukysymykset, kuten muutos-, peruutus- tai hyvityspyynnöt, tulee osoittaa varauskumppanille.

Hotellitarjoukset

Autamme sinua hotellin löytämisessä korostamalla edullisia hintoja hotellin nimen vieressä näkyvällä Tarjous- tai Huipputarjous-merkillä. Tarjouksia voi olla kahdentyyppisiä:

• Hotellit, joiden hinta on edullisempi kuin yleensä tai lähistön vastaavanlaisissa hotelleissa.
    • Google selvittää hotellihintojen edullisuuden selvittämällä ensin vastaavien hotellien tyypillisen hintatason valitulla alueella. Vertaamme näiden hotellien viimeisen vuoden keskihintaa nykyiseen keskihintaan. Tämä auttaa huomioimaan laskelmassa kausivaihtelun, suuret tapahtumat ja juhlapyhät.
    • Tämän jälkeen teemme saman laskelman valitun hotellin hinnoilla ja vertaamme hotellin hintatasoa samankaltaisten lähellä sijaitsevien hotellien hintatasoon. Jos tietyn hotellin hintataso on 15 % edullisempi kuin vertailuryhmän, se saa "Tarjous"-merkinnän. Jos taso on vähintään 25 % edullisempi, se saa "Huipputarjous"-merkinnän.
  • Hotellit, joissa kumppani tarjoaa selvästi ilmoitetun alennuksen hotellin tämänhetkisestä markkinahinnasta. Säästön määrä näkyy prosentteina.
Hotellien luokitukset

Google helpottaa majoitusvaihtoehtojen vertailemista näyttämällä hotellin virallisen, paikallisten viranomaisten määrittelemän luokituksen, jos sellainen on saatavilla. Google voi myös määritellä kohteelle itse luokituksen. Jokainen hotelli saa 1–5 tähteä.

Jos meillä ei ole virallisia arvioita, Google kerää tietoa eri lähteistä. Tietoa kerätään kolmantena osapuolena toimivilta kumppaneilta, suoralla tutkimuksella, hotellinpitäjien palautteesta ja koneoppimisratkaisulla, joka tutkii ja arvioi hotellin ominaisuuksia, kuten hintaa, sijaintia, huoneiden kokoa ja mukavuuksia. Kahden tähden hotellin huoneet saattavat olla vaatimattomia ja hinta edullinen. Neljän tähden hotellissa puolestaan voi olla tyylikäs sisustus, concierge-palveluita ja luksusmukavuuksia.

Jos hotellilla ei ole luokitusta, sillä ei välttämättä ole asianomaisen viranomaisen virallista arviota tai Google ei ole vielä arvioinut sitä. Jos haluat antaa palautetta hotellien luokituksesta, ota meihin yhteyttä.

Käyttäjien arvostelut

Google kerää hotelliarvosteluja sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä Google Haussa ja Mapsissa. Käytämme automaattisia järjestelmiä roskasisällön ja sopimattoman kielenkäytön poistamiseen. Saatamme poistaa arvostelut, jotka ovat mielestämme valheellisia tai jotka eivät ole Googlen arvostelukäytäntöjen mukaisia. Kun arvostelu on julkaistu, vain sen kirjoittaja voi muokata tai päivittää sitä. Arvostelu voi näkyä niin kauan kuin arvosteltu majoituspaikka näkyy Googlessa.

Google lisensoi myös luotettavien kolmannen osapuolen palveluntarjoajien arvosteluja. Google ei suodata näiden palveluntarjoajien arvosteluja roskapostin tai sopimattoman kielenkäytön varalta eikä vahvista arvostelujen oikeellisuutta.

Monista hotelleista näkyy arvostelujen yhteenveto, jossa on Googlen käyttäjien antamien tähtiarvioiden keskiarvo. Yhteenveto ei sisällä kolmannen osapuolen arvosteluja, vaikka hotellista olisi sellaisia saatavilla. Saatamme myös näyttää yhteenvetoja tietyistä aiheista, kuten huoneista, palvelusta, sijainnista ja arvioista matkustajatyypin mukaan. Yhteenvedot tuottaa kolmas osapuoli (TrustYou).

Hotellien mukavuudet

Google auttaa sinua löytämään sopivan hotellin kertomalla kunkin hotellin tarjoamat palvelut ja mukavuudet, kuten Wi-Fi-yhteyden tai uima-altaan. Tietojen avulla voit verrata eri majoitusvaihtoehtoja ja rajata hakuasi.

Google kerää hotellien mukavuuksista tietoja useista eri lähteistä. Tietoja kerätään esimerkiksi hotellinpitäjiltä ja niiden verkkosivuilta, kolmansina osapuolina toimivilta kumppaneilta, suoralla tutkimuksella ja käyttäjäpalautteista.

Jos huomaat mukavuustiedoissa virheitä, ota meihin yhteyttä.

Vastuullisuusominaisuudet

Google voi näyttää tietoja hotellin kestävän kehityksen mukaisista käytännöistä ja ekosertifioinneista, jos sellaisia on saatavilla. Lue lisää vastuullisista hotelleista.

Hotellihuoneet

Google voi näyttää sinulle tietoja kunkin hotellin huoneista (esim. majoittujien enimmäismäärän tai vuodetyypin). Tietojen avulla voit verrata eri majoitusvaihtoehtoja ja rajata hakuasi.

Google kerää hotellihuonetiedot eri lähteistä. Tietoja kerätään esimerkiksi hotellinpitäjiltä ja niiden verkkosivuilta, kolmansina osapuolina toimivilta kumppaneilta, suoralla tutkimuksella ja käyttäjäpalautteista.