Aanpassen wat je te zien krijgt in Discover

Je kunt de typen kaarten kiezen die je wilt zien in Discover in de Google-app of wanneer je op internet browst op je telefoon. Zo kun je updates bekijken over je favoriete tv-programma of sportteam.

Stap 1: 'Web- en app-activiteit' inschakelen

Als je Discover wilt aanpassen, schakel je 'Web- en app-activiteit' in. Hiermee worden je zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit in je Google-account opgeslagen.

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Je gegevens op Google Zoeken.
  3. Tik onder 'Opties die overal op Google werken' op Web- en app-activiteit.
  4. Schakel Web- en app-activiteit in.

Stap 2: De typen kaarten kiezen die je wilt zien

Gevolgde onderwerpen via je browser verwijderen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar google.com via je browser.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren.
  4. Vink alle onderwerpen uit waarvoor je geen updates meer wilt zien.

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Nieuwe onderwerpen volgen

Wanneer je naar een interesse zoekt, kun je deze volgen om updates in Discover te ontvangen.

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet of ga via je browser naar google.com
  2. Zoek een interesse zoals een tv-programma of een sportteam.
  3. Als je een kaart ziet met de tekst 'Volgen', tik je op Volgen Toevoegen.

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Stap 3: Wijzigen hoe vaak je onderwerpen ziet in Discover

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet of ga via je browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder op de gewenste kaart op Beheer Beheer.
  3. Tik op Meer Meer om meer kaarten te bekijken voor dit onderwerp.
    • Als je niet wilt stoppen met het volgen van een onderwerp, maar wel minder wilt zien in Discover, tik je op Minder Minder.
Bepaalde onderwerpen of artikelen van bepaalde bronnen niet meer zien
  1. Open de Google-app Google of ga naar google.com via je browser.
  2. Tik rechtsboven op de kaart op Meer Organiseren en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Niet geïnteresseerd in artikelen van [bron].

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Bronnen terughalen die je hebt verwijderd
  1. Open de Google-app Google op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer en dan Aanpassen.
  3. Tik onderaan onder 'Meer voorkeuren' op Meer weergeven en dan Bronnen.
  4. Schakel onderaan onder 'Verhalen' de bron in die je wilt terughalen.
Onderwerpen terughalen die je hebt verwijderd
  1. Open de Google-app Google op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer en dan Aanpassen.
  3. Tik onder 'Volgen' op Alle instellingen bekijken.
  4. Tik onderaan onder 'Overig' op Alle instellingen bekijken
  5. Zoek onder 'Niet geïnteresseerd' het onderwerp dat je wilt terughalen.
  6. Tik naast het onderwerp op Verwijderen Verwijderen.

Wijzigen welke advertenties je ziet

Je kunt niet instellen dat er helemaal geen advertenties meer worden weergegeven, maar je kunt wel wijzigen welke advertenties je ziet. Je herkent deze kaarten aan het woord 'Advertentie'. Ga als volgt te werk om geen kaarten meer te zien van een bepaalde adverteerder:

1. Tik rechtsboven in een advertentie van die adverteerder op Meer Organiseren en dan Waarom krijg ik deze advertentie te zien?
  2. Schakel Advertenties weergeven van [adverteerder] uit.

Ga naar Advertentie-instellingen om te wijzigen welke advertenties je ziet. Discover kan personaliseren welke advertenties je ziet, gebaseerd op een deel van je Google-instellingen en -activiteiten. Ga naar Mijn activiteit om eerdere activiteit die is opgeslagen in je Google-account te bekijken en aan te passen.

Autoplay voor video's beheren

Video's in Discover kunnen automatisch worden afgespeeld zonder geluid. Je kunt deze videovoorbeelden in- of uitschakelen en aanpassen wanneer deze worden afgespeeld. Meer informatie over hoe je je instellingen voor de Google-app wijzigt of je browserinstellingen voor Google Zoeken wijzigt.